ПоддержатьУкраїнська

Заступниця директора столичного комунального підприємства будує розважальний парк у заповідній зоні

StopCor
StopCor

StopCor

Заступниця директора столичного комунального підприємства будує розважальний парк у заповідній зоні

Рекреаційна зона чи приватний розважальний парк? На одному зі столичних островів «активісти» вже розпочали підготовчі роботи до будівництва, щоправда – без дозвільних документів. Хто саме забудовує комунальні землі, прикриваючись ім’ям легендарного науковця Ніколи Тесли? І до чого тут КП «Плесо»? Дивіться у рубриці «За парканом».

https://www.youtube.com/watch?v=YqgIERkFyAU

Парк «Муромець» (колишній «Дружби народів») розкинувся у Деснянському районі столиці між Оболонню і Троєщиною, на Трухановому острові та на острові Муромець на території у 220 га. Саме тут на одному з півостровів надумали зводити «територію Tesla» – інноваційний парк з безліччю майстерень та локацій.

Ініціатор проєкту – президентка благодійного фонду «ВІА Конкордія» Олександра Борисова. Вона ж – заступниця директора КП «Плесо», яке опікується пляжами та водоймами столиці.

 Заступниця директора КП ''Плесо'' Олександра Борисова Фото: СтопКор

За словами пані Олександри, на інноваційній території з’являться обсерваторія й «експериментаріум». Для дітей планують облаштувати локацію Шервудського лісу та селище гобітів. Площа майбутнього парку – щонайменше 7 га, а вартість будівництва оцінюється в десятки мільйонів гривень.

Щоправда, ця земля перебуває у комунальній власності киян. Це рекреаційна зона, тому будь-яке масштабне будівництво тут заборонено. Та це не завадило активістам вже звести тут кілька споруд. Однак пояснити, що конкретно буде на території парку, чи надати будь-які дозвільні документи вони так і не зуміли.

«СтопКор» розпочав власне розслідування та подав відповідну заяву до правоохоронних органів.

Нагадаємо, згідно зі статтею 239-2 ККУ незаконне заволодіння землями водного фонду карається позбавленням волі на термін до трьох років, а відповідно до статті 356 ККУ за самоправство активістам «світить» до двох років виправних робіт чи арешт на три місяці.

Другие новости