ПоддержатьУкраїнська

Збройний напад на завод у Братську міг фінансуватися з коштів, отриманих в ОРДЛО

StopCor
StopCor

StopCor

Збройний напад на завод у Братську міг фінансуватися з коштів, отриманих в ОРДЛО

«Віджим» по-братськи: на Миколаївщині колишні власники брати Доценки найняли «тітушок» для захоплення заводу, який був переданий в управління компанії ТОВ «Інтер.Оіл» Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами після того, як компанія братів ТОВ «НЕСТ» була визнана банкрутом. Звідки гроші на атаку та хто стоїть за Доценками? Дізнавайтесь із матеріалу Дениса Гойка.

https://www.youtube.com/watch?v=kXF5zmzqgS0&t=78s

Відповідно до угоди, ТОВ «Інтер. Оіл» може передати завод лише Національному агентству АРМА.

Проте у фейсбуці на сторінці ГО «Бізнес Варта» Василь Доценко заявляє, що вони разом із братом – єдині законні власники. Співголовою цієї громадської організації є народний депутат Андрій Ніколаєнко. Не виключено, що він також має неабиякий інтерес до цього підприємства.

Журналісти «СтопКору» кілька разів телефонували Василю Доценку, аби отримати чітку відповідь щодо ситуації навколо заводу. Однак коментаря він так і не надав.

 Замовник - Василь Доценко Фото: скріншот

Зауважимо, екскерівник заводу Анатолій Доценко – директор ТОВ «Альфаексім», що зареєстроване у Донецьку. Фактично це компанія, що здійснює свою діяльність на тимчасово окупованій території, та фінансує захоплення майна українського виробника.

І саме Анатолій Доценко заплатив за збройний напад за маслопресовий завод пів мільйона гривень.

Представники «СтопКору» надіслали звернення до Служби безпеки України, аби перевірити походження цих коштів та в межах своїх повноважень ініціювати притягнення винних до відповідальності.

Ми продовжуємо стежити за ситуацією навколо Братського маслопресового заводу і обов'язково розкажемо про нові подробиці у наступних сюжетах.

Другие новости