ПоддержатьУкраїнська

Жителі села на Київщині вимагають фінансовго звіту від голови

StopCor
StopCor

StopCor

Жителі села на Київщині вимагають фінансовго звіту від голови

Сільський голова на власний розсуд роздає допомогу по соціальній угоді від агрофірми. Замість інвестицій у розвиток галузі, гроші йдуть у невідомому напрямку. Про це невдоволені жителі села Фарбоване (Яготинський район) розповіли представникам "Стоп корупції".

"Сільський голова Олега Житник щомісяця отримує від агрофірм кошти на розвиток інфраструктури. Торік ТОВ "Агро Інвест Україна" в межах соціальної угоди надало 171 тисячу гривень.

Люди не розуміють, куди йдуть ці гроші, рішення про витрати приймають без згоди місцевих депутатів і громади села", - передає слова невдоволених місцевих жителів журналіст "СтопКору" Наталя Полинкова.

Генеральний директор ТОВ "Агро Інвест Україна" Микола Глевич так пояснює ситуацію команді "Стоп Корупції": "Люди з цією проблемою до нас не звертались – одразу звернулись до вас. Процедура виділення коштів така: в першу чергу люди пишуть заяву на директора – на що і скільки потрібно коштів. Ці списки ми передаємо до сільради і чекаємо погодження. Гроші взагалі не виділяються – лише в товарах!"

Натомість частина селян обурені непрозорим розподілом пріоритетів.

"Усі гроші сільський голова роздає працівникам сільради, виписує їм незрозумілу допомогу на лікування, величезні премії, платить працівникам, які тільки формально працюють, а фактично роботи не виконують. Громада зверталася до районної влади з вимогою перевірити фінансовий звіт, утім нічого не добилася.

Ми писали звернення до голови адміністрації, зібрали 54 підписи, а нас проігнорували! Що робити - не знаємо!", - розповідає директор Будинку культури Тетяна Остапенко.

Під час чергової сесії сільради, на якій була команда "Стоп корупції", порушили питання про звіт по соціальній угоді перед громадою села. Люди вимагали не витрачати гроші соціальної угоди, поки не буде всіх підписів виконкому сільської ради. Під час звіту голови села громада не почула жодної відповіді.

Сільський Голова почав звітування раніше, поки більша частина людей ще була на вулиці. А сільська рада, землевпорядник, секретар, бухгалтер взагалі не звітували. Громада створила земельну і контрольну комісії, які проводитимуть незалежні перевірки.

"Через таке незадоволення ми ввели коригування. З цього року звернення та заявки на соціальну допомогу, які отримує ТОВ "Агро Інвест Україна", розглядатимуться на сесії сільським Головою разом з виконкомом!", - зазначив генеральний директор Микола Глевич.

"Ми стежимо за ситуацією та допоможемо жителям відстояти свої права", - зазначає правозахисник проекту "Стоп корупції" Владислав Соловйов.

Жителі села на Київщині вимагають фінансовго звіту від голови
Жителі села на Київщині вимагають фінансовго звіту від голови

Другие новости