ПоддержатьУкраїнська

Журналісти показали українцям будинок судді Чванкіна вартістю мільйон доларів (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Журналісти показали українцям будинок судді Чванкіна вартістю мільйон доларів (відео)

Південна Пальміра славиться не лише своїм легендарним колоритом, гумором, природною красою та пам'ятками архітектури, а й резонансними судовими справами. Як головним провідникам судів, котрі причетні до корупційних скандалів та живуть не за доходами, приховуючи власні статки, вдається обіймати високі посади впродовж багатьох років? Дивіться в ексклюзивному розслідуванні Марії Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=wpdIomu0I5U

Голова місцевого ГО "Збережемо Одесу самі" Юрій Нікітін наголошує: мешканці "перлини біля моря" судам не довіряють, адже, за чутками, органи правосуддя були просто "викуплені" мерією міста.

Згадати хоча б одіозного "одеського казкаря", голову Київського райсуду Одеси Сергія Чванкіна.

Він – чоловік племінниці екс-голови ЦВК Сергія Ківалова. Той, у свою чергу є бізнес-партнером відомого одеського забудовника Аднана Ківана, який спорудив лакшері ЖК "Оазис".

Саме там розміщений будинок Чванкіна майже на 340 квадратів, вартістю – увага! – щонайменше мільйон доларів. Сама ж територія під охороною, камерами спостереження та за височенним парканом. Стороннім вхід заборонений.

За цей будинок в елітному ЖК Сергій Чванкін буцімто заплатив 68,5 тис. дол.

Сам пан Чванкін шалену ціну будинку заперечує.

"У мене немає інформації, що він коштує мільйон. Ви заангажований журналіст, ви перекручуєте факти! Ви працюєте на знищення судової влади і через вас сьогодні потерпають люди!", – заявив одіозний суддя репортерові.

Сергій Чванкін звинуватив журналістів у ''перекручуванні інформації''

Саме цей вершитель правосуддя організував нашим колегам гарячу зустріч на так званій прес-конференції. А після того, як журналістка Ася Шевченко все ж потрапила на територію закритого житлового комплексу та побувала біля маєтку служителя Феміди, на знімальну групу "СтопКору" напали під самим Київським райсудом.

Ось такі вони – недоторканні керівники одеських судів. Заплямовані корупційними скандалами, неетичною поведінкою та ще й живуть не за доходами.

"У нас дуже велика проблема з судами в Одесі. Ми бачимо, що судді не відчувають абсолютно жодної відповідальності і відчувають тотальну безкарність", – резюмує адвокат Олексій Мельников.

Утім, варто зазначити: обрали Сергія Чванкіна головою такі самі судді, які чудово знають про тісні зв'язки свого керівника із впливовими особами та добре розуміють, які методи той використовує для залякування журналістів. Та попри беззаперечні факти, він досі є головою суду.

Другие новости