ПоддержатьУкраїнська

Міжнародних експертів не пускають до ВККС, – голова фундації DEJURE

StopCor
StopCor

StopCor

Міжнародних експертів не пускають до ВККС, – голова фундації DEJURE

Перезавантаження вітчизняного судочинства: за підрахунками фахівців, щойно етична комісія почне свою роботу, принаймні третина членів Вищої ради правосуддя втратить свої місця. Тож чи варто дивуватись тому, що нині ВРП блокує судову реформу? З’ясовувала Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=wpdIomu0I5U

Як зазначає експерт ГО «Центр протидії корупції» Галина Чижик, очільники цієї структури просто не делегують своїх представників до етичної комісії: мовляв, жоден член ВРП не хоче стати її членом.

«Уявляєте собі, люди, які отримують щомісячно по 250 тисяч гривень на місяць, кажуть, що вони просто не хочуть виконувати закон», – обурюється пані Галина.

Та й справді, ну хто ж захоче звільняти своїх соратників і, врешті-решт, самих себе? На додачу цей незалежний конституційний орган блокує й створення конкурсної комісії, яка має обрати нових добросовісних членів ВККС.

 Володимир Зеленський підписав закон про судову реформу, але його блокують у ВРП

«Вища рада правосуддя прийняла таке положення про конкурс до ВККС, чинний на той момент склад якої був повністю звільнений, що міжнародні експерти не мали жодної можливості і жодного бажання делегувати туди представників. Адже це положення, яке прийняла ВРП, абсолютно суперечить закону, про що міжнародні експерти прямо і неодноразово писали ВРП», – наголошує голова правління Фундації DEJURE Михайло Жернаков.

 Михайло Жернаков: ''Положення, яке прийняла ВРП, абсолютно суперечить закону''.

Отже, старий склад Вищої кваліфкомісії суддів розформували, а нових ще й досі не набрали.

Ось і виходить, що тепер в Україні вже майже пів року фактично нема органу, який мав би відсіювати недоброчесних суддів та обирати нових незаплямованих і з прозорими статками. А корумповані судді, які й без того почувалися безкарними, й досі вершать правосуддя.

Другие новости

Высотка – вместо детской площадки: в Хмельницком горсовет отказывается разорвать аренду с российским застройщиком?

Высотка – вместо детской площадки: в Хмельницком горсовет отказывается разорвать аренду с российским застройщиком?

Хмельницкий горсовет передал землю, которую обещали жильцам ЖК в аренду компании одним из владельцев которой является гражданина россии и теперь не хочет разрывать с ней соглашение