ПоддержатьУкраїнська

Журналісти викрили корупційні зв’язки "тіньового міністра" АПК

StopCor
StopCor

StopCor

Журналісти викрили корупційні зв’язки 'тіньового міністра' АПК

Аграрний сектор понад пів року лихоманить від "кадрового перезавантаження". Не допомогла й зміна очільника Мінекономрозвитку: державні підприємства так само не мають легітимних керівників і не можуть ефективно працювати, а на міністерському рівні лобіюються інтереси великих приватних структур. Кому вигідний кадровий безлад в АПК? Та на чиєму полі грає "тіньовий міністр" Алекс Ліссітса?

Ми вже зазначали, що неофіційним куратором усіх кадрових призначень у системі АПК представники ЗМІ вважають засновника "Українського клубу аграрного бізнесу" (УКАБ) Алекса Ліссітсу.

Алекс Ліссітса Фото: BrandStory

Саме з його подачі та за потурання свого заступника Тараса Висоцького колишній міністр Милованов під приводом антикорупційних заходів змістив голову правління державного Агрофонду Андрія Радченка на користь представників олігархічних кланів.

Цікаво, що "покровителем" пана Висоцького, поруч із Алексом Ліссітсею, журналісти та експерти вважають скандально відомого "курячого барона" Юрія Косюка.

Юрій Косюк Фото: ''Бізнес''

Власник "МХП" свого часу допоміг Тарасу Миколайовичу отримати посаду першого заступника губернатора Черкащини безпосередньо перед президентськими перегонами.

Досить тісні бізнес-зв’язки з черкаським олігархом має і сам пан Ліссітса. Відомо, що спільно з Юрієм Косюком у лютому 2018 року Алекс Миколайович спонсорував і просував участь стартапу AgroHub невістки експрезидента Петра Порошенка Юлії у форумі в Давосі.

Нові цікаві подробиці цієї історії ми розкриємо вже незабаром у нашому наступному матеріалі. Тож залишайтесь з нами! Далі буде.

Більше про це - у матеріалі "Стало відомо, хто стоїть за сумнівними кадровими призначеннями до АПК"

Другие новости