ПоддержатьУкраїнська

У Мінінфраструктури «загубили» майже 20 млн грн на капремонт Канівського шлюзу

StopCor
StopCor

StopCor

У Мінінфраструктури «загубили» майже 20 млн грн на капремонт Канівського шлюзу

Старі аварійні ворота, іржа на новому обладнанні – стан Канівського шлюзу є катастрофічним. Де ж поділись 25 млн, виділені на капремонт? Виграний «Київгідромонтажем» тендер на заміну воріт потребує особливої уваги з боку АМКУ, адже, як виявили представники «СтопКору», його, ймовірно, просто розіграли.

«У цій закупівлі взяли участь три учасники. Претендента з найнижчою ціновою пропозицією відхилили. «Київгідромонтаж» був визначений переможцем, але він теж має невідповідність вимогам замовника. Аукціон відбувся формально, тому що не було зниження ціни», — коментує Анастасія Бондаренко, аналітик руху «За чесні закупівлі».

https://www.youtube.com/watch?v=YpSiB5PmdJs

Схожим чином обрали переможця другого тендеру на монтаж тих же воріт, що їх «Київгідромонтаж» виготовив, але відмовився монтувати.

І якщо «Київгідромонтаж» мав їх встановити за менш ніж 5 млн, але відмовився це робити, то новий генпідрядник за ті ж роботи мав отримати вже майже 20 млн. Тобто вартість монтажу за два роки зросла вчетверо, такими були вимоги експертизи.

Вартість монтажу зросла вчетверо Фото: СтопКор

Між тим, є підстави стверджувати, що тендер, який виграв «Трансстройкапітал», також «розіграли», каже аналітик Анастасія Бондаренко.

У цій закупівлі брали участь двоє учасників – вже згаданий «Трансстройкапітал» та ФОП Улінець Віталій Васильович. Аукціон відбувся лише формально, адже Улінець є технічним учасником, який просто взяв участь задля перемоги іншого учасника. За весь час свого існування цей ФОП брав участь у шести закупівлях і не переміг у жодній.

Тож тендер «Трансстройкапітал» виграв, але з майже 20 мільйонів за роботи компанія отримала лише невелику частину. Адже Мінінфраструктури урізало фінансування на утримання шлюзів, оскільки кошти на це виділили «Укрводшляху» наприкінці року за залишковим принципом.

Другие новости

'В Киеве захватили 1 га фасадной земли на Троещине', – член антикоррупционного совета при Минобороны Кривошея

"В Киеве захватили 1 га фасадной земли на Троещине", – член антикоррупционного совета при Минобороны Кривошея

Член антикоррупционного совета при Минобороны Кривошея заявил, что в Киеве захватили 1 га фасадной земли на Троещине