ПоддержатьУкраїнська

Москаль висміяв пропозицію МОЗ щодо навчання лікарів за серіалом "Доктор Хаус"

StopCor
StopCor

StopCor

Москаль висміяв пропозицію МОЗ щодо навчання лікарів за серіалом 'Доктор Хаус'

Геннадій Москаль не підтримав ідею спонукати українських лікарів дивитися американські медичні серіали. Натомість він іронічно порадив МОЗ, яке  виступило з такою ініціативою, звернути увагу на інші популярні відео. 

Новину передає "Преса України".

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль прокоментував нещодавню заяву МОЗ. Представники міністерства запропонували українським лікарям удосконалювати свої навички за допомогою телесеріалів. Зокрема, таких як "Доктор Хаус", "Анатомія Грей", "Швидка допомога" та інших.

З цього приводу Москаль залишив іронічне повідомлення на своїй сторінці у соцмережі.

"А що – класна ідея! Складає хто екзамен з ендокринології та переводить 12-й епізод третього сезону "Доктора Хауса". Після закінчення вишу такий медик пропише хворому від тиску третю серію "Швидкої допомоги". Для підняття життєвого тонусу будуть давати флешку з "Медсестрою Джеккі", а особливо важким хворим порадять посилання на серіал "Реанімація", – написав він.

Москаль також порадив представникам МОЗ "взяти на озброєння шприц з "Кавказької полонянки" та подивитися "Пролітаючи над гніздом зозулі".

Нагадаємо, на початку тижня у прес-службі МОЗ закликали українських медиків не ставитися скептично до серіалів та фільмів про лікарів, а постаратися взяти з них корисну для себе інформацію.

"Герої медичних серіалів вживають не лише популярні розмовні фрази, а і користуються медичною термінологією, ведуть діалоги з пацієнтами тощо. Поступово ви запам'ятаєте багато нових слів та фраз, а також навчитеся швидко орієнтуватися про що йдеться із контексту", – відзначили у прес-службі міністерства.

У МОЗ також представили список іноземних серіалів та шоу, на що у соцмережі відреагували досить гнівно.

"Частина 3 статті 9 Закону України "Про рекламу": "Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару та який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів) щодо цих особи чи товару, є рекламою і має бути вміщений під рубрикою "Реклама" чи "На правах реклами". МОЗ України рекламує телесеріали з порушенням вимог законодавства про рекламу?" – з'явилось у коментарях.

Другие новости