ПоддержатьУкраїнська

Одеса: суддя, якого затримали на хабарі, порізав вени

StopCor
StopCor

StopCor

Одеса: суддя, якого затримали на хабарі, порізав вени

В Одесі затримали суддю Олексія Бурана, який відстрілювався від поліцейських після того, як його намагалися впіймати. Нині він – у лікарні. Про це повідомляє ТСН.

Суддю Малиновського районного суду намагалися затримати на хабарі у півмільйона напередодні у елітному поселенні "Совіньйон" під Одесою, де він мешкає. Буран почав відстрілюватися від детективів з травматичної зброї.

Вдалося з’ясувати, що спільником судді був ще один чоловік і нібито він затриманий. Йдеться, начебто, про заступника голови суду. Наразі подробиці затримання не розкривають. Відомо лише, що проводили операцію фахівці з Києва.

В районному суді, де працює Олексій Буран, повідомляють, що напередодні в суді проводили слідчі дії.

"Вчора проводили слідчі дії, я брав в них участь, і мене попередили, що я не маю права розповсюджувати інформацію", – каже голова Малиновського райсуду Леонід Лічман.

Наразі невідомо, за яких обставин суддя-стрілець порізав собі вени. Але за інформацією ТСН він знаходиться в одній з лікарень Одеси під охороною детективів НАБУ. Про стан Олексія Бурана поки нічого невідомо.

В антикорупційному бюро обіцяють розповісти про це вже після 15 години. Відомо також, що НАБУ звернеться до Верховної ради України з проханням про звільнення судді.

Водночас голова Ради суддів України вже засудила методи і дії працівників НАБУ, що призвели до спроби самогубства підозрюваного.

Нагадаємо, що про спецоперацію із затримання судді-хабарника стало відомо учора ввечері, 29 березня. На події відреагував президент України, закликавши якнайшвидше затримати суддю.

Другие новости