ПоддержатьУкраїнська

200 тисяч на місяць: маркетологи оцінили вартість піар-кампанії чиновника Мацібори у Гатному

StopCor
StopCor

StopCor

200 тисяч на місяць: маркетологи оцінили вартість піар-кампанії чиновника Мацібори у Гатному

Дітям – солодка вата, дорослим – гречка з м’ясом. А ще – халявні захисні маски та чашки. Саме так місцевих жителів днями частував кандидат на посаду голови Гатненської ОТГ Богдан Мацібора. В яку копієчку кандидату влетіла незаконна агітація? І звідки такі гроші? У рамках проєкту «Стоп політичній корупції» журналісти «Стопкору» проінспектували Гатненську ОТГ Києво-Святошинського району.

https://www.youtube.com/watch?v=eLaSp4FhazI

На зауваження журналістів щодо влаштованого бенкету прямо посеред дитячого майданчика у Віті-Поштовій кандидат Мацібора відповідає: фуршет — нібито не його рук справа, і взагалі він на святі був просто «запрошеним гостем».

На агітлистівках пан Богдан обіцяє людям чимало, навіть метро до Гатного та тролейбус до Віти-Поштової. Хоча і сам розуміє: поки це — порожні балачки. А ще Мацібора щедро «засіває» Гатненщину крупами, вермішеллю й чаєм із шоколадом.

Команду «СтопКору» дуже зацікавило, у скільки ж обійшлася ця піар-кампанія Богдана Мацібори, однак сам він відповідати на це питання не забажав.

 Мацібора годував виборців гречкою Фото: СтопКор

Завдяки експертам з реклами приблизну вартість вдалося підрахувати: тільки друкована агітація пана Мацібори – борди, рекламні арки, холдери та плакати, коштує близько 200 тисяч грн на місяць. А це – менше, ніж він заробляє за рік, адже місячна зарплата кандидата – всього 14,5 тисячі. Тож звідки гроші?

 Кандидат Богдан Мацібора від «Слуги народу» проводить підкуп виборців Фото: СтопКор

За словами місцевих інсайдерів, платять за всі ці продуктові набори і плакати велетні-забудовники. Подейкують, аби Мацібора виграв, не пожаліли пів мільйона доларів.

Це й не дивно, адже наразі кандидат обіймає посаду землевпорядника в Чабанівській сільраді. І саме пан Мацібора без згоди громади змінив цільове призначення земельної ділянки в 10 гектарів у селі Новосілки. Було «будівництво й обслуговування будинків та господарських споруд», а стало — «під багатоповерхову забудову».

Другие новости