ПоддержатьУкраїнська

3,5 мільйона доларів за крісло голови ОДА: на Кіровоградщині затримали «рішал»

StopCor
StopCor

StopCor

3,5 мільйона доларів за крісло голови ОДА: на Кіровоградщині затримали  «рішал»

26 травня правоохоронці Кіровоградщини затримали двох чоловіків, які обіцяли за 3 500 000 доларів розв'язати питання щодо погодження призначення на посаду голови Кіровоградської ОДА. Про це повідомили представники регіонального підрозділу ВГО «Стоп корупції» на Кіровоградщині.

 Фото: СтопКор

«Рішали» обіцяли вплинути на посадових осіб Кабінету Міністрів України при розгляді питання погодження певної кандидатури на посаду голови Кіровоградської ОДА. За це вони вимагали від жителя Кіровоградщини  «скромні» 3,5 мільйона доларів США. Зазначимо, правоохоронці з’ясували, що вказані особи в дійсності жодного відношення до органів державної влади не мають.

Житель Кіровоградщини навіть встиг передати «зелені» купюри за обіцяне крісло голови ОДА. Натомість щось пішло не за планом: хабарників затримали «на гарячому». Працівники слідчого управління поліції Кіровоградської області та управління Служби безпеки України в області схопили зловмисників під час отримання ними вказаної суми.

«Слідчим управлінням поліції Кіровоградської області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, за цим фактом проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу. Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП України в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління служби Безпеки України у Кіровоградській області. Санкцією статті за  цей вид злочину передбачено покарання до восьми років позбавлення волі», - йдеться в матеріалах слідчого управління поліції Кіровоградської області. 

Новина про мільйонний хабар неабияк сколихнула громадськість і депутатів органів  місцевого самоврядування на Кіровоградщині.

Представник регіонального підрозділу «Стоп корупції» і депутат районної ради Віктор Дудін так прокоментував ситуацію: «В країні триває війна, економіка у занепаді, а тут – корупція процвітає в колосальних масштабах! Невже у нас і досі продають і купують державні посади?»

Зазначимо, раніше «СтопКор» повідомляв про побиття активіста прямо у приміщенні мерії Світловодської ОТГ у Кіровоградській області.

Другие новости