ПоддержатьУкраїнська

Анатомія брехні: подробиці скандального звільнення і поновлення екс-заступника голови ДФС Лікарчука

StopCor
StopCor

StopCor

Анатомія брехні: подробиці скандального звільнення і поновлення екс-заступника голови ДФС Лікарчука

Впродовж кількох місяців «СтопКор» стежив за подіями довкола рейдерських захоплень великих агропідприємств – «Росток-Холдинг» та «Агрейн». Інтереси рейдерів в обох ситуаціях відстоював адвокат-міжнародник Костянтин Лікарчук. Пан Лікарчук може похизуватись досить стрімкою кар’єрою, розкішними автівками та елітною нерухомістю. І виникає закономірне питання – як і звідки? А головне – за які заслуги?

Анатомія брехні: подробиці скандального звільнення і поновлення екс-заступника голови ДФС Лікарчука

Розслідувачі «СтопКору» помітили ще один інтригуючий факт. На посаді заступника голови Державної фіскальної служби України Костянтин Лікарчук протримався трохи більше як чотири місяці при не менш одіозному керівнику Романі Насірову. Звільнений він був – увага! – за порушення присяги. Аби пролити світло на таке розпливчасте пояснення, журналісти звернулись до самого колишнього голови ДФС.

Анатомія брехні: подробиці скандального звільнення і поновлення екс-заступника голови ДФС Лікарчука

«Може це була не зовсім робота для пана Костянтина і може він її якось не так уявив, коли він приходив і починав працювати. Але фактично у нього було таке розуміння, що його поставили керівником митниці», - прокоментував пан Насіров, - «Коли це є ДФС, є голова, є заступники, відповідальні за напрямки, напрямки можуть змінюватись і таке інше. І не може одна людина приймати ті рішення, які їй подобаються, а по суті я як голова відповідальний за кожен підпис. І якщо ти так хочеш працювати, і такі питання були публічно відкриті, є Кабінет Міністрів, є міністр фінансів, звертайся до них, вони можуть як Кабмін змінити в робочому порядку або положення про ДФС і зробити якусь автономію. Я не буду казати про всі інші випадки, які були в той період, але що найгірше – то якщо треба конструктивна злагоджена робота, деякі люди, які є в нашій владі, більшість часу займаються якимось сварками, перетягуванням канату або повноважень, а потім це закінчується дуже погано».

Чи не одразу після звільнення наш герой звинуватив колишнього керівника у корупції. А щоб довести правдивість своїх заяв… вирішив власноруч пройти допит на детекторі брехні. Його результати пан Лікарчук оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці, мовляв, ніде не збрехав. Але саме цей факт і викликав новий скандал. Відео допиту також можна вільно знайти на теренах Інтернету.

Та тільки наші колеги В’ячеслав Садовничий та Денис Бігус ще тоді провели доволі цікаве дослідження. І ось що вони помітили: на думку розслідувачів, сам Лікарчук замінив відповіді впродовж кількох діб!

До речі, за рік Лікарчук поновився на посаді через суд по формальним причинам, отримав компенсацію – приблизно 120 тисяч гривень і звільнився сам.

Та все це лише передмова. На чому сколотив статки адвокат Лікарчук? Хто за ним стоїть? Чиї інтереси він лобіює? І, нарешті, інтерв’ю з самим героєм – у матеріалі Асі Глуцької:

https://www.youtube.com/watch?v=Nz6pLQg1btU

Другие новости