ПоддержатьУкраїнська

Антикорупційний суд відправив екснардепа Микитася під цілодобовий домашній арешт

StopCor
StopCor

StopCor

Антикорупційний суд відправив екснардепа Микитася під цілодобовий домашній арешт

ВАКС відправив підозрюваного у заволодінні майном Нацгвардії ексдепутата і колишнього президента "Укрбуду" Максима Микитася під цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомила пресслужба ВАКС, передає "Журналіст".

"Сьогодні, 14 травня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора САП і змінив запобіжний захід колишньому президенту державної будівельної корпорації з застави на цілодобовий домашній арешт", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на підозрюваного також покладені процесуальні обов'язки: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду на кожному вимогу; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними і свідками; здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю.

Під домашнім арештом Микитась перебуватиме до 14 липня 2020 року.

Нагадаємо, Микитасю — колишньому нардепу (група "Воля народу") і експрезиденту Української державної будівельної корпорації "Укрбуд" — інкримінується організація укладення низки договорів між підконтрольними йому особами – керівниками будівельної компанії, бенефіціарним власником якої був народний обранець, і командувачем Нацгвардії України з обміну нерухомості в Печерському районі м. Києва на нерухомість в житловому кварталі, який знаходиться на околиці Києва. Як наслідок такого неравнозначного обміну державній установі згідно з експертними висновками завдано збитків на суму 81,6 млн гривень.

Другие новости