ПоддержатьУкраїнська

Аваков виступив проти створення державного органу радянського зразка

StopCor
StopCor

StopCor

Аваков виступив проти створення державного органу радянського зразка

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що створення фінансової поліції в Україні обернеться своєрідним прототипом радянського Відділу боротьби з розкрадання соціалістичної власності.

Про це він заявив у соцмережі.

Аваков вважає, що потрібно зосередити сили на створенні сучасної служби фінансових розслідувань.

"Ніякої фінансової поліції допускати не можна! Потрібно робити сучасну Службу фінансових розслідувань, а не римейк пострадянського ОБХСС", – розповів міністр МВС.

Зазначимо, що міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що Міністерство фінансів України внесе на розгляд уряду законопроект про створення фінансової поліції, якої чекає бізнес, і про яку йдеться в меморандумі з МВФ.

У новоствореному фінансовому органі планується змінити силовий підхід перевірки на аналітичний, відбудеться сильне скорочення штату працівників. Зокрема, з 15 тисяч, які є на цей момент, залишиться лише 2,5 тисяч працівників, які пройдуть всі необхідні перевірки. Крім того, основним принципом роботи нового органу стане невтручання у роботу чесного бізнесу. Оновлення персоналу відбуватиметься через прозорий конкурс, а також зарплати, які зменшать ризик корупції та дадуть можливість залучати кращі кадри.

Нагадаємо, 16 березня 2016 року у Верховній Раді був зареєстрований законопроект про створення фінансової поліції, яка повинна взяти на себе функції розслідування економічних злочинів замість податкової. Згідно з проектом закону, новий правоохоронний орган повинен підкорятися Кабінету міністрів, а його дії буде координувати Мінфін.

Другие новости