ПоддержатьУкраїнська

Савченко стверджує, що оприлюднення списків полонених не матиме важких наслідків

StopCor
StopCor

StopCor

Савченко стверджує, що оприлюднення списків полонених не матиме важких наслідків

Народний депутат України Надія Савченко заявила, що на сьогодні вона не отримала жодної скарги від родичів людей, прізвища яких містяться в оприлюдненому нею списку полонених.

Про це Савченко заявила на прес-конференції в Празі.

"Я ще не отримала жодного дзвінка і жодної скарги від родичів, які просили мене забрати людину зі списків", - запевнила Савченко.

Разом з тим народний депутат пообіцяла реагувати належним чином в разі надходження відповідних скарг. Народний депутат також категорично заперечує звинувачення в тому, що оприлюднивши списки полонених, вона порушила українське законодавство. Критикам Савченко порадила звертатися до суду.

"Списки опубліковані досить обережно. Звичайно ж, вони невигідні тим структурам влади й тим людям у владі, які б не хотіли реального результату у звільненні полонених, а хотіли б просто і далі робити на цьому свій політичний піар", - підкреслила Савченко.

Серед іншого народний депутат продовжує наполягати на тому, що оприлюднення списків полонених лише допоможе їх звільненню. Вона також виключила можливість того, що шахраї зможуть нажитися коштом родичів полонених, зазначених в списках.

До слова, раніше народний депутат Ганна Гопко заявила, що публікація списків полонених може мати важкі наслідки для самих заручників.

Другие новости