ПоддержатьУкраїнська

Безвізовий режим набуде чинності в ніч на 11 червня – Єлисеєв

StopCor
StopCor

StopCor

Безвізовий режим набуде чинності в ніч на 11 червня – Єлисеєв

Представник України в ЄС Костянтин Єлисеєв розповів, коли точно запрацює безвіз для українців. Завдяки Угоді про Асоціацію країна отримала вільний рух товарів, капіталів та послуг, нагадав він. А тепер українці отримали ще й вільне пересування країнами ЄС.

Новину повідомляє "Преса України".

"Таким чином в ніч з 10 на 11 червня безвізовий режим набуде чинності", – сказав він журналістам у середу в Страсбурзі після церемонії підписання законодавчого рішення про введення безвізового режиму ЄС для громадян України.

Він зазначив, що незабаром підписане головою Європейського парламенту Антоніо Таяні й представником головуючої в Євросоюзі Мальти законодавче рішення про введення безвізового режиму для громадян України буде опубліковано в офіційному журналі ЄС і через 20 днів після цього українці зможуть їздити до країн ЄС без віз.

Нагадаємо, у Страсбурзі відбувся знаковий історичний момент для України – підписано Угоду про надання безвізового режиму Україні в країни ЄС. Офіційна церемонія підписання відбулася за присутності президента Європейського парламенту Антоніо Таяні, міністра внутрішніх справ і національної безпеки головуючої в Раді ЄС Мальти Кармело Абела, президента України Петра Порошенка і доповідача Європарламенту з цього питання Марії Габріель.

Другие новости