ПоддержатьУкраїнська

Бійка Ляшка та Геруса: суд не змінив запобіжний захід екснардепу

StopCor
StopCor

StopCor

Бійка Ляшка та Геруса: суд не змінив запобіжний захід екснардепу

В апеляційному суді Київської області залишили у силі запобіжний захід у вигляді особистої поруки лідеру "Радикальної партії" та колишньому народному депутату Олегу Ляшко.

Про це політик повідомив журналістам в ефірі "112 Україна".

"Суд відмовив у вимозі прокурорів посадити мене у тюрму. Я вдячний за це рішення суду, але я наполягаю на тому, що справа проти мене сфальсифікована, ніякого злочину я не вчиняв. Єдиний мій злочин і нашої команди – це те, що ми боремося, захищаємо країну і українців. Якщо це злочин, я за цей злочин готовий сидіти в тюрмі", - заявив Ляшко.

Політик заявив, що все рівно буде добиватися суду над народним депутатом фракції "Слуга народу" Андрієм Герусом, з яким він побився в аеропорту "Бориспіль". Ляшко звинувачує Геруса у лобіюванні поправки, що дає можливість закуповувати російську електроенергію.

"Ми доб’ємося, щоб і Герус, і всі ті, хто зраджує країну сіли на лаву підсудних. Зараз мої адвокати подали скарги до суду, де ми змушуємо прокуратуру, НАБУ, СБУ відкрити кримінальні справи проти Геруса за фактом державної зради. Ми доб’ємося, щоб ці кримінальні справи були порушені і щоб ці люди, які зрадили Україну, позбавляють українців роботи, позбавляють Україну сили, щоб вони були притягнуті до відповідальності. Окремо я візьмуся за генпрокурора Рябошапку. Я маю абсолютно чітку інформацію, що він дає прямі незаконні вказівки фальсифікувати проти мене кримінальну справу, тисне на суд, дзвонить суддям. Я йому цього не спущу", - додав Ляшко.

Нагадаємо, 6 листопада Ляшко зчинив бійку з Герусом в міжнародному аеропорту "Бориспіль". Герус назвав бійку "шоу-провокацією", а Ляшка - захисником бізнесу олігарха Ріната Ахметова.

Згодом поліція порушила кримінальну справу за фактом бійки.

18 листопада, стало відомо, що лідер Радикальної партії отримав від прокурора повідомлення про підозру за бійку з народним депутатом від "Слуги народу", головою комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрієм Герусом.

Своєю чергою Ляшко стверджує, що кримінальну справу проти нього сфальсифіковано, і вимагає від ГПУ, СБУ і НАБУ порушити справу проти Андрія Геруса за зраду і зловживання владою.

19 листопада, суд відпустив Ляшко на поруки Вікторії Сюмар (фракція "Європейська Солідарність") і Михайла Волинця (фракція "Батьківщина").

Другие новости