ПоддержатьУкраїнська

Білий дім та Кремль можуть провести переговори на рахунок Донбасу без участі Києва

StopCor
StopCor

StopCor

Білий дім та Кремль можуть провести переговори на рахунок Донбасу без участі Києва

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила про імовірність перегорів Білого дому та Кремля, на рахунок Донбасу, без Києва. Зеркаль впевнена, що такий сценарій зашкодить Україні, яка фактично стане розмінною монетою між Росією та США.

Новину передає "Преса України".

Україна стурбована тим, що Трамп усуне Київ від будь-яких мирних переговорів, що пов'язані із Донбасом.  Завдяки конфлікту  Україні, впевнена  Зеркаль, Трамп намагається поліпшити відносини з Москвою.

"Оскільки ми говоримо про майбутнє нашої країни, ми не хочемо бути виключені з переговорів. Ми не хочемо бути розмінною картою. Ми хочемо брати в цьому участь", - сказала заступник міністра.

Олена Зеркаль зазначила, що не вірить більше в джентльменські угоди, нагадавши, що анексією Криму Росія порушила Будапештський меморандум 1994 року, згідно з яким Україна, Білорусь і Казахстан відмовилися від ядерної зброї в обмін на гарантії територіальної цілісності.

Зеркаль також зазначила, що єдине, що впливає на Росію – санкції, які не можна знімати аж до повернення Україні Криму та Донбасу.

"Це єдиний інструмент, який ми всі маємо, щоб запобігти надалі проявам агресії Путіна", - резюмувала представниця МЗС України.

Нагадаємо, напередодні Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію "Функціонування демократичних інститутів в Україні". Недоброзичливці України хотіли замінити у тексті поняття "вільні вибори" на "вибори під дулом автомата". В ПАРЄ проросійські політики намагалися протягнути поправки в текст, щоб замінити слово "агресія Росії" на "внутрішній конфлікт".

Другие новости