ПоддержатьУкраїнська

Більше, ніж у Кличка: у мера Борисполя Федорчука зарплата у 2,5 раза більша, ніж у столичного голови

StopCor
StopCor

StopCor

Більше, ніж у Кличка: у мера Борисполя Федорчука зарплата у 2,5 раза більша, ніж у столичного голови

Зарплата у 2,5 раза більша, ніж у мера Києва Віталія Кличка. 67 500 — такий дохід щомісяця у міського голови Борисполя Анатолія Федорчука. За які заслуги він отримує високу зарплату та за які кошти його дочка отримала у подарунок п’ятикімнатну квартиру у Борисполі, Федорчук пояснити журналістам не зміг та втік. Сталось це перед сесією міської ради, засідання якої так і не відбулось.

 У Борисполі міська рада не змогла провести сесію. Засідання перенесли. Фото: СтопКор.

Про це повідомляють активісти руху «За чесні вибори».

«Ми попросили мера Федорчука прокоментувати ситуацію із високою зарплатою, а також пояснити, звідки у його дочки 5-кімнантна квартира та апартаменти в Криму. До слова, квартира на окупованому півострові належала самому меру», — зазначають активісти руху за «Чесні вибори».

За словами Федорчука, він не в курсі, скільки отримує очільник столиці Кличко, а питання нерухомості родини для нього взагалі табу.

«Зарплата міських голів визначається постановою Кабміну. Із зарплатою Кличка не порівнював. Усе, що стосується сім’ї – це табу, мої діти, як і я, не повинні жити в землянці», — так мер Борисполя відповів на запитання активістів.

 Мер Борисполя Федорчук заробляє більше Кличка. Фото: znaj.ua

У Криму у дочки Федорчука є квартира в елітному ЖК «Лазурний» у смт Гаспра біля Ялти на Алупкинському шосе, 62А, придбана Анатолієм Федорчуком в 2008 році.  Загальна площа – 104,2 кв.м, з яких 76,2 кв.м – житлова площа.  Загальна вартість нерухомого майна – 534 943 грн.  Договір про дарування цієї квартири був оформлений 10 серпня 2011 року.

Додамо, що дочка мера міста Федорчука отримала 5-кімнатну квартиру в житловому будинку на

вул. Нова, 4 у Борисполі. Ціна квартири на ринку – 150 тис. у.о.

За даними ЗМІ, квартиру подарувала забудовниця Танцюра  за розв'язання земельних питань, введення в експлуатацію та ухилення від пайового внеску в бюджет міста, яке нібито пролобіював сам мер.

https://www.facebook.com/1602446153357239/posts/2731784750423368/

Додамо, що за інформацією місцевих жителів, за участі Федорчука у місті проходить масове скуповування осередків партії «Сила і честь».

Про це активістам руху «За чесні вибори», які проводять моніторинг порушень виборчого законодавства у місті, розповів місцевий житель Богдан Тищенко.

«Мер монополізує владу в одних руках, одразу бізнес-група, незалежно від того, як ми проголосуємо, може прийти до влади, маючи всі партійні осередки в місті, які є прохідними», — зазначив Тищенко в коментарі активістам руху «За чесні вибори».

Зазначимо, що раніше, за словами Тищенка, у Борисполі у розпал пандемії відключили питне водопостачання.

Додамо, що сьогодні мала відбутись сесія міської ради Борисполя. Однак засідання перенесли так і не почавши.

Анатолій Федорчук часто змінює політичні уподобання. Так, у 2006 році він висунув свою кандидатуру на вибори від Блоку Юлії Тимошенко. Через 4 роки він вже виграв вибори під прапорами «Партії регіонів». А в 2015 році став мером від «Нашого краю».

З 18 квітня 2006 року і до сьогодні обіймає посаду мера Борисполя – голови Бориспільської міської ради та її виконавчого комітету.

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских 'Калибров'

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских "Калибров"

Чиновник входит в близкое окружение высшего военно-политического руководства России и возглавляет предприятие, которое является главным производителем крылатых ракет "Калибр"