ПоддержатьУкраїнська

Будинки горять – гасити нічим: в Ізюмі знищують систему гідрантів

StopCor
StopCor

StopCor

Будинки горять – гасити нічим: в Ізюмі знищують систему гідрантів

17 травня в одному з районів Ізюма на Харківщині сталася надзвичайна ситуація: згорів приватний житловий будинок. Вогнеборці не змогли вчасно поповнити запаси води через відсутність гідрантів поблизу пожежі. Про це повідомив депутат Ізюмської міської ради та керівник відокремленого підрозділу «Стоп корупції» у м. Ізюмі Юрій Козлов.

 Пожежа в Ізюмі виявила знищення системи гідрантів Скріншот: СтопКор

«Зателефонували виборці з Верхнього селища і повідомили про надзвичайну ситуацію. Виявляється, що на Верхньому селищі в нас знищена система водопостачання та система гідрантів. Розпочалася пожежа на вул. Богдана Хмельницького. Приїхала пожежна машина, використала свій резерв води. Та з’ясувалося, що поповнити запас ніде», — повідомив Козлов.

Депутат оприлюднив відео пожежі в селищі Верхнє в Ізюмі. На відео — житловий будинок, повністю охоплений полум’ям.

https://www.facebook.com/100013137638835/videos/1189313571516553

Він зазначив, що пожежники в екстреній ситуації шукали гідрант для поповнення запасів води, знайшли лише на відстані 1 кілометра чи більше. Утім, тиск води в гідранті  був недостатній для гасіння пожежі.

Юрій Козлов пояснив, що відповідальність за систему гідрантів несе КП «Ізюмводоканал».

«Це те, про що ми весь час говоримо. Що на сьогодні Ізюмський водоканал – це корупційна схема, судячи з наших розслідувань. Керівник його Зубко зараз відпочиває за кордоном. У цей час горять у нас будинки. Гідрантів немає. Система гідрантів знищена. Тиску немає», — зазначив депутат-антикорупціонер.

Юрій Козлов виїхав на місце події та зафіксував на відео відсутність гідрантів у селищі. За словами місцевих, неподалік від будинку раніше був гідрант. Натомість тепер там – порожній колодязь.

 Замість гідрантів - порожній колодязь Скріншот: СтопКор

«У такому стані у нас система гідрантів», - зазначив Козлов.

Він зауважив, що ситуація вийшла з-під контролю місцевої влади.

«На сьогодні місто неконтрольоване. Будинки горять – гасити нічим», - резюмував Козлов.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що міський голова Ізюма разом із половиною депутатів втік із чергової сесії міськради. Опозиційні до мера депутати, до яких належить і стопкорівець Юрій Козлов, викликали поліцію й оголосили обранців у розшук.

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских 'Калибров'

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских "Калибров"

Чиновник входит в близкое окружение высшего военно-политического руководства России и возглавляет предприятие, которое является главным производителем крылатых ракет "Калибр"