ПоддержатьУкраїнська

Бути чи не бути податковій міліції: "у Зеленського" обіцяють, що ніхто не буде "кошмарити" бізнес

StopCor
StopCor

StopCor

Бути чи не бути податковій міліції: 'у Зеленського' обіцяють, що ніхто не буде 'кошмарити' бізнес

У новоспеченого президента України ліквідацію податкової міліції та створення абсолютно нової аналітичної служби фінансових розслідувань називають одними з пріоритетних напрямів перших 100 днів після інавгурації. Чи виконає новий гарант свою обіцянку? Та які підводні камені анонсованої реформи? – Дізнавалась Христина Кришиха. 

https://www.youtube.com/watch?v=Iq27esu3XdI

Як зазначає член Комітету з питань податкової та митної політики Тетяна Острікова, "у Зеленського" запевняють: ані СБУ, ані поліція, ані прокуратура, ані податкова міліція не повинні "кошмарити" бізнес.

Крім того, гарант держави зобов’язався заборонити іншим силовим органам займатися економічними злочинами як такими та створити принципову нову аналітичну службу, спроможну забезпечити економічну безпеку держави на комфортних для бізнесу умовах.

"Коли мене призначили на посаду, перше, що сказав – про ліквідацію податкової міліції, хоча ви розумієте, що там супротив шалений", – заявив новий секретар РНБО Олександр Данилюк, – "Наступний крок зразу ж – це створення нової служби фінансових розслідувань. Попри всі складності, я рухаюся в цьому напрямку".

"СтопКор" упродовж останніх п’яти років пильно стежить за політичними дискусіями довкола цієї теми. Очевидно, що вона є не тільки актуальною, а й життєво необхідною для економічного оздоровлення нашої країни.

Нагадаємо, для того, щоб привернути увагу до свавілля податківців і закликати фіскалів не порушувати закон та повернути незаконно вилучене майно власникам, активісти так званого "Фіскального майдану" у квітні 5 днів і ночей чатували під стінами ДФС.

Бути чи не бути податковій міліції: ''у Зеленського'' обіцяють, що ніхто не буде ''кошмарити'' бізнес

А 23 травня у Києві в головному офісі ГО "Стоп корупції" відбувся навчальний семінар для представників правозахисного відділу організації, основною темою якого стали методи вчинення протиправних дій та зловживань працівниками ДФС України й податковою міліцією.

Ба більше, впродовж останніх п’яти років від різних високопосадовців ми чули багато обіцянок про необхідність ліквідації податкової міліції. Всі гарно говорили і, головне, по суті, але результат балачок досі нульовий.

Тож наразі у "сухому залишку" маємо вже "заїжджену" та "затерту" тему щодо ліквідації податкової міліції, а також обіцянки від нового слуги народу, що її таки ліквідують. І вчергове чекаємо на виконання цієї обіцянки.

Другие новости