ПоддержатьУкраїнська

Чому винуватці корупційних скандалів в "оборонці" уникають покарання? – У Києві дадуть пресконференцію

StopCor
StopCor

StopCor

Чому винуватці корупційних скандалів в 'оборонці' уникають покарання? – У Києві дадуть пресконференцію

4 грудня о 10:30 в УНІАН відбудеться пресконференція на тему: "Корупція в обороні – невирішена проблема". Учасники: народні депутати з Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики, Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, а також експерти, адвокати та журналісти. Зокрема, експерт Центру аналізу економічної політики Юрій Гавриленко, політолог Петро Оліщук, координатор ГО "Стоп корупції" Роман Бочкала та журналіст Юрій Бутусов, помічник народного депутата Володимира Кабаченка Ольга Нагнибіда та помічник народного депутата Вікторії Подгорної Артем Висоцький.

Чому винуватці корупційних скандалів в ''оборонці'' уникають покарання? – У Києві дадуть пресконференцію

Організатори наполягають на розв'язанні питань, пов'язаних з фігурантами гучних корупційних справ та формуванні шляхів адекватного розвитку оборонної галузі України.

"Минулого року ми обговорювали гучні корупційні скандали в "оборонці" (Гладковські-Свинарчуки, побудова казарм, вибухи на складах тощо). Однак більшість із розпочатих справ не доведена до логічного завершення. Або ще гірше – наведені неправдиві звинувачення. Хабарі при закупівлі техніки та боєприпасів залишаються звичною практикою. Але в якому обсязі? Чи є зрозумілі шляхи розв'язання цієї проблеми та як змінити цю ситуацію на рівні процесів? Як розвивати оборонну галузь у гармонійній взаємодії з розвитком економіки? Ці питання варто обміркувати з відомими лідерами думок, представниками української спільноти, журналістами-розслідувачами та гостями конференції", – наголосили ініціатори.

Першочергово заплановано обговорити наступні питання:

- оцінка обсягів корупції в "оборонці";

- її причини;

- превентивні методи на рівні правоохоронних органів та зміна регуляторної політики;

- аналіз "гучних" справ – кого притягнули до відповідальності?

- роль громадянського суспільства та журналістів-розслідувачів у процесі боротьби з корупцією;

- позиція органів влади та законодавчі ініціативи в боротьбі з корупцією в оборонній галузі.

Початок заходу, який є відкритим для журналістів, о 10:30 за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 4, пресцентр УНІАН.

Другие новости