ПоддержатьУкраїнська

Штурвал Морської адміністрації хочуть довірити проросійському бізнесмену

StopCor
StopCor

StopCor

Штурвал Морської адміністрації хочуть довірити проросійському бізнесмену

Замість покарання за співпрацю з країною-агресором – підвищення і тепле крісло у державній структурі. Підприємець, за яким тягнеться шлейф сумнівних зв’язків і кримінальних проваджень, мітить на посаду очільника Морської адміністрації. Кому планують довірити «рулити» морською галуззю – дізнавалась Алла Легеза.

https://www.youtube.com/watch?v=5eDgio00d2E

Обіцяна Кабміном реформа інфраструктурного відомства і, зокрема, морської галузі стартувала: уряд звільнив усе керівництво Морської адміністрації, призначив виконувача обов'язків, а 21 жовтня Прем'єр-міністр України оголосив конкурс на посаду керівника Державної служби морського та річкового транспорту.

«Ми шукаємо людей, які здатні взяти на себе управління цим важливим державним органом і сподіваємося на те, що цей наш крок може підвищити рівень довіри до держави в морській галузі», – заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

За результатами співбесід, найбільшу кількість балів на конкурсі серед кандидатів отримав Іван Ніякий – директор компанії «Трансшип-Сервіс», віцепрезидент Асоціації «Морської палати України».

 Підсумки конкурсу Фото: Facebook

«Хто, якщо не ми?» – написав про своє рішення балотуватись на посаду Іван Ніякий у соцмережі Фейсбук.

«Друзі, нарешті злочинне керівництво МорАду в повному складі звільнене. Але що ж робити далі? А далі потрібно перетворити ганебний корупційний смітник на сучасний ефективний орган. Тому сьогодні я подав документи для участі в конкурсі на посаду голови Державної служби морського та річкового транспорту», – повідомив Ніякий.

У середу, 4 грудня, кандидатуру Ніякого ще має погодити Кабмін. Утім, до можливого призначення є низка питань.

Як зазначає аналітик Анастасія Бондаренко, Іван Ніякий є керівником двох дочірніх підприємств: це універсальна буксирна компанія та «Трансшип-сервіс». При цьому, варто зауважити, ДП «Трансшип-сервіс» є замішаним у кримінальному провадженні, яке пов'язане з судноплавною компанією з Росії.

Другие новости