ПоддержатьУкраїнська

ДБР порушило справу про держзраду проти Тупицького – подробиці

StopCor
StopCor

StopCor

ДБР порушило справу про держзраду проти Тупицького – подробиці

Державне бюро розслідувань відкрило справу про держзраду проти голови КСУ Олександра Тупицького через незаконне відчуження земельної ділянки в окупованому Росією Криму. Про це повідомила 30 жовтня пресслужба ДБР.

 Фото: РБК-Україна

Зазначається, що Тупицький в складі групи осіб у липні 2018 року зайняв земельну ділянку у Криму, який перебуває під окупацією Російської Федерації, не за законодавством України, а отже визнав повноваження російських посадовців на внесення записів про відчуження української земельної ділянки та віднесення її до юрисдикції Росії.

ДБР додає, що дії Тупицького, а також його спільників, зашкодили суверенітетові, територіальній цілісності, державній та економічній безпеці України та розслідуються відомством за двома статтями кримінального кодексу – про державну зраду та про самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво.

Санкція статей передбачає позбавлення волі від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої, передає "ZAXID.NET".

Нагадаємо, що раніше журналісти-розслідувачі програми "Схеми" оприлюднили інформацію про те, що голова Конституційного суду Олександр Тупицький у 2018 році став власником земельної ділянки у селищі Кореїз Автономної республіки Крим, оформивши договір купівлі-продажу за російським законодавством. При цьому він не відобразив інформацію про землю у своїй декларації про майно та доходи.

Програма вийшла в ефір на тлі ухвалення Конституційним судом рішення про скасування кримінальної відповідальності за внесення в декларації про майно і доходи недостовірних відомостей.

30 жовтня під час брифінгу Олександр Тупицький пояснив, що не вніс в декларацію земельну ділянку в окупованому Криму, бо не знав, як це зробити у зв’язку з окупацією Росією півострова Він також додав, що анексії Криму він не визнає.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Тупицький прокоментував мітинг під будівлею КСУ.

Другие новости