ПоддержатьУкраїнська

Депутати селища на Київщині "допрацювалися" до ймовірних перевиборів

StopCor
StopCor

StopCor

Депутати селища на Київщині 'допрацювалися' до ймовірних перевиборів

За політичний конфлікт у Коцюбинському взялася Верховна Рада. У комітеті парламенту з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянули питання суперечностей місцевої влади та ради у селищі на Київщині. Про це повідомляє журналіст "СтопКору" та автор серії розслідувань про політичні баталії у Коцюбинському Артем Лагутенко.

"У селищі Коцюбинському місцева рада четвертий місяць саботує роботу, зриває засідання, протягує незаконні рішення та "воює" із селищною головою. Нардепи отримали звернення та листи від обох сторін конфлікту. На комітеті заслухали голову селища Ольгу Матюшину, яка розповіла про системні порушення та саботаж з боку місцевих депутатів", - повідомив журналіст.

Депутати селища на Київщині ''допрацювалися'' до ймовірних перевиборів

"Вони саботують сесії. У них досі не сформовані комісії, бо вони хочуть призначити головою земельної комісії Владислава Євстифєєва, у власності якого, за твердженням прокурорів, сто земельних ділянок Біличанського лісу. Це одна п’ята частина земельного дерибану. Тобто у цього депутата прямий конфлікт інтересів. Вони скликали сесію у незаконний спосіб. Фактично самовільно. Без дотримання будь-яких процедур. Це було як Коцюбинська народна республіка", - зазначила народний депутат Ольга Червакова, яка з перших днів стежить за перебігом конфлікту.

Депутати селища на Київщині ''допрацювалися'' до ймовірних перевиборів

Члени комітету парламенту майже одноголосно ухвалили рішення про створення робочої групи, яка дослідить проблему і відвідає сесії Коцюбинської ради. Одним із можливих рішень проблеми можуть бути місцеві перевибори у Коцюбинському, зазначили політики.

Депутати селища на Київщині ''допрацювалися'' до ймовірних перевиборів

Зазначимо, журналіст "СтопКору" Артем Лагутенко зробив серію розслідувань про політичний конфлікт у Коцюбинському. Зокрема, у свіжому випуску "СтопКору" автор викрив мотиви місцевих депутатів, показав, як "працює" рада та хто стоїть за паралічем влади у селищі.

Депутати селища на Київщині ''допрацювалися'' до ймовірних перевиборів

Другие новости