ПоддержатьУкраїнська

Держава виділить людям з інвалідністю більше ніж 700 млн грн на візки та протези

StopCor
StopCor

StopCor

Держава виділить людям з інвалідністю більше ніж 700 млн грн на візки та протези

Уряд України виділить понад 700 мільйонів гривень держкоштів на техзасоби реабілітації для людей з обмеженими можливостями. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю.

"Наша мета до кінця цього року — повністю покрити потреби людей з інвалідністю у тому, чого вони найбільше потребують без будь-якої пріоритизації та вибірковості. На ці цілі виділяємо додаткове фінансування. Ці гроші підуть на забезпечення візочками, протезами, ортезами – всім, що зробить життя людей з інвалідністю комфортнішим", — зазначив Олексій Гончарук.

Так, уряд вже виділив додаткових 82 млн грн на придбання технічних засобів реабілітації для людей з інвалідністю. Згодом на це додатково виділили ще майже 787 млн. На ці гроші виготовлять додатково близько 250 тисяч виробів для людей та дітей з інвалідністю.

Повідомляється, що регіональні управління соціального захисту населення вже отримали гроші на ці потреби, передає УНН з посиланням на пресслужбу Міністерства соціальної політики України.

Глава уряду також зазначив, що вже з наступного тижня будь-яка людина зможе отримати безоплатну консультацію чи залишити звернення — за телефоном гарячої лінії 1539.

Зазначається, що наразі уряд працює над тим, щоб люди з інвалідністю могли отримувати соціальні послуги телефоном. Зокрема, йдеться про надання таких послуг Пенсійним фондом.

Другие новости