ПоддержатьУкраїнська

Дипломати вперше відвідають прифронтовій Донбас – Ірина Геращенко

StopCor
StopCor

StopCor

Дипломати вперше відвідають прифронтовій Донбас – Ірина Геращенко

В Україну прибули посли 27 країн-членів ОБСЄ. Посли мають постійну акредитацію у Відні, де розташована штаб-квартира Організації. Україна сподівається з їх допомогою повернути додому заручників, які перебувають в полоні у терористів "Л/ДНР".

"Тепер дипломати відвідають не тільки українську столицю, а й Донбас, щоб на власні очі побачити масштаби конфлікту", – написала на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук" Ірина Геращенко.

Вона розповіла про те, які перспективи та плани роботи Місії в Києві та на сході України, повідомляє "Діалог.UA".

Ірина Геращенко розповіла про зустріч, яка пройшла сьогодні в столиці за участю українських політиків, відповідальних за євроінтеграцію країни. Політик озвучила ключові вимоги української сторони, яка наполягає на пріоритетності гуманітарного та безпекового блоку мінських угод. І тільки після їх виконання буде створено фундамент переходу до політичного блоку.

"Ми наполягаємо на негайному звільненні 128 заручників і готові заради цього до найширших компромісів. Ми вимагаємо допуску міжнародних гуманітарних місій на окуповану територію", – написала Геращенко.

Крім того, вона розраховує звернути увагу міжнародної громадськості на плачевну екологічну ситуацію в зоні конфлікту. Вже не секрет, що Донбас знаходиться на межі неминучої екологічної катастрофи

Другие новости