ПоддержатьУкраїнська

Другий тур місцевих виборів 2020: в Україні зафіксували перші порушення

StopCor
StopCor

StopCor

Другий тур місцевих виборів 2020: в Україні зафіксували перші порушення

Спостерігачі громадянської мережі "ОПОРА" зафіксували перші порушення під час проведення другого туру місцевих виборів. Про це повідомила пресслужба організації, передає "ZIK".

 Фото: УП

Зазначається, що в Луцьку на засідання ДВК не допустили спостерігачку "ОПОРИ" через відсутність паперового оригіналу з результатом тесту на коронавірус, хоча в неї була електронна версія документа. У зв'язку з цим на місце було викликано правоохоронців.

"В комісії вимагали саме паперовий оригінал з печаткою, тому порадили спостерігачеві роздрукувати його в лабораторії і повернутися. При цьому комісія не надала спостерігачеві документ, на основі якого вимагала довідку саме такого зразка", – йдеться в повідомленні.

Також у Луцьку на двох дільницях члени комісій не вели протоколи ранкових засідань, при цьому на останній ділянці не оголошували ані кількості виборців, ані кількості бюлетенів.

Крім того, два порушення було зафіксовано в Українці Київської області. Там одна з виборчих комісій почала своє засідання передчасно. Як повідомляють спостерігачі, на час запланованого початку засідання ДВК, о 7:05, члени комісії вже опечатали виборчі урни, а сейф із бюлетенями був відкритий. На іншій дільниці членкиня виборчкому передчасно заповнила виборчі бюлетені.

Нагадаємо, в Україні сьогодні, 15 листопада, стартувало повторне голосування на виборах мерів у 7 містах. Виборчі дільниці відчинилися о 8:00 та працюватимуть упродовж дня – до 20:00.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, “ЄС” заявила про фальсифікації виборів на Київщині.

Другие новости