ПоддержатьУкраїнська

Екснардеп Скосар кинув банк на 350 тисяч доларів – правозахисник (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Екснардеп Скосар кинув банк на 350 тисяч доларів – правозахисник (відео)

Колишній народний депутат України Ігор Скосар взяв у банку кредит на 350 тисяч доларів без будь-якого наміру його повертати. Про це сказав правозахисник ГО "Стоп корупції" Ігор Бондарчук під час пресконференції з приводу презентації річного звіту та стратегії організації на 2020-й рік.

 Ігор Скосар

"Ігор Скосар домовився з якимись менеджерами банку про те, щоб їм віддати якийсь відсоток і заробити ці кошти собі. Апріорі на меті він не мав бажання повертати ці кошти. У зв’язку з цим наслідки фатальні, тому що під Національним банком на акції зібралися люди – фінансовий майдан, ошукані вкладники, які постраждали від банків, які луснули, і це результат не тільки самого керівництва держави, а й результат недобросовісного ставлення таких людей до фінансових банківських зобов’язань і бажання ошукати. Тобто ми зараз говоримо про системну проблему як в ментальності, так і про проблему загальнодержавну, з якою потрібно боротися", – сказав він та наголосив на необхідності стратегічного планування, щоб не допускати такого в майбутньому.

На думку Бондарчука, наслідки діяльності кредиторів-аферистів нищівні для української економіки.

"Потім (банки – ред.) через це лопають, а потім дається рефінансування і Національний банк пробує щось придумати й на цьому ще й заробляє", – додав правозахисник.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Вищий антикорупційний суд відкрив справу проти колишнього народного депутата Скосаря. Ідеться про купівлю місця у Верховній раді. Політик заплатив за мандат 6 мільйонів доларів. Тепер його справу розслідуватимуть детективи НАБУ.

Другие новости