ПоддержатьУкраїнська

Гройсман заявив про викриття корупційних схем на митниці

StopCor
StopCor

StopCor

Гройсман заявив про викриття корупційних схем на митниці

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що надходження від митниці у грудні збільшились на 4 мільярди гривень, які раніше осідали у кишенях корупціонерів.

Про це він заявив під час поїздки в Чернігівську область.

"За минулий рік я домігся з серпня зростання сплати від внесків митниці від 2 млрд грн щомісяця. У грудні ми вже домоглися +4 млрд. Це означає, що ми на 4 млрд скасували купу корупційних схем", - заявив прем'єр.

Гройсман нагадав, що український уряд прийняв рішення, що 50% від перевиконання планів надходжень митних платежів зараховуватимуться до місцевих бюджетів. Прем'єр-міністр зазначив, що для боротьби з контрабандою митники мають краще працювати в координації зі всіма структурами влади.

Раніше повідомлялося, що глава державної фіскальної служби України Роман Насіров заявив, що українська сторона та США активізують співпрацю у напрямку реформування митниці.

Нагадуємо, у квітні прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що він незадоволений теперішньою ситуацією на українській митниці, через діяльність якої бюджет недоотримує близько 50 млрд гривень. Голова уряду хоче за три місяці побудувати абсолютно нову систему митної служби, в якій будуть ліквідовані тіньові схеми та вилучені підстави для корупційних дій.

Другие новости