ПоддержатьУкраїнська

Каліфи на час: призначення обох блискавично звільнених голів державних агрокомпаній лобіював одіозний Баграт Ахіджанов

StopCor
StopCor

StopCor

Каліфи на час: призначення обох блискавично звільнених голів державних агрокомпаній лобіював одіозний Баграт Ахіджанов

Дивне призначення керівника державного аграрного підприємства всього на 11 календарних днів: чому саме Заставного Юрія Богдановича спочатку призначили на посаду, а потім блискавично звільнили? І яку роль у цій історії відіграє одіозний посадовець МінАПК Баграт Ахіджанов? Намагалась з’ясувати Христина Кришиха.

https://www.youtube.com/watch?v=cfg8sKLT_U8

Чи знав міністр тих людей, яких йому подав на затвердження Ахіджанов, медійникам поки невідомо. Але очевидно, що як розумний керівник, мав би їх перевірити.

Крім того, під наказом про призначення керівника ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» стоїть підпис безпосередньо міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова.

Невже він не чув про звернення Прем’єр-міністра Гончарука в ефірі одного з телеканалів, коли той закликав звільнити усіх і більше ніколи не брати на службу колишніх керівників Держгеокадастру?

Адже Юрій Заставний у минулому – один із заступників голови Держгеокадастру. Тож можливо обидві кандидатури Милованову так би мовити «рекомендували» призначити? Наприклад, той самий Ахіджанов, який не один рік пропрацював із Капустинським в аграрному міністерстві. А Заставний також працював разом із Капустинським на керівних посадах в один і той самий період в Державній інспекції сільського господарства.

 Юрія Заставного звільнили за 10 днів після призначення

Також важливо, що у 2017 році той самий Капустинський вже очолював підприємство, і як розповідає новий виконувач обов'язків керівника Олександр Сєдов, – працював нечесно.

А от як сам Капустинський коментує своє призначення на посаду: «Зверніться у міністерство, там вам все розкажуть».

Зауважимо, що наразі на підприємстві проводиться детальний фінансовий аудит і вже незабаром ми зможемо подивитися на висновки спеціалістів.

Другие новости