ПоддержатьУкраїнська

Карантин, як у березні, може повернутися і до 25 жовтня, і після, — Ляшко

StopCor
StopCor

StopCor

Карантин, як у березні, може повернутися і до 25 жовтня, і після, — Ляшко

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в Україну може повернутися національний локдаун і до 25 жовтня, і після. Він попросив людей не прив'язувати місцеві вибори з епідемією коронавірусу в країні.

 Фото: 24tv

Про це повідомляє РБК-Україна.

Таким чином він прокоментував побоювання серед українців, що після виборів 25 жовтня Україну закриють на жорсткий карантин.

"Повторюся: ніхто нікого закриватиме, якщо ми дотримуватимемося протиепідемічних норм, і епідемію можна буде контролювати. Люди не дотримуються цих норм, поки хтось із їхніх близьких не потрапляє до лікарні, особливо до реанімації", - підкреслив Ляшко.

Головний санлікар заявив, що до дати не варто прив'язуватися, оскільки значення має лише зростання кількості випадків інфікування коронавірусом.

"Щодо національного локдауну, то я б не прив’язувався до будь-якої дати. На локдаун можна піти і раніше 25 жовтня, і пізніше. Залежить тільки від зростання кількості випадків інфікування коронавірусом... Ізраїль уже пішов. Тут мало сподіватися на те, що ми не повторимо цей досвід, хоча потрібно все для цього робити", - сказав він.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, в Україні новий рекорд за кількістю одужань від COVID-19.

Другие новости