ПоддержатьУкраїнська

Керівник "Азову" розповів про "візити" офіцерів Нацгвардії до проросійських сепаратистів

StopCor
StopCor

StopCor

Керівник 'Азову' розповів про 'візити' офіцерів Нацгвардії до проросійських сепаратистів

Народний депутат України, один з керівників цивільного корпусу "Азов" Олег Петренко стверджує, що деякі офіцери Національної гвардії відвідують окуповані території Донбасу та симпатизують проросійським сепаратистам. 

Таку заяву нардеп зробив в ефірі одного з українських телеканалів.

Петренко заявив, що приєднується до нещодавньої заяви колеги Андрія Білецького стосовно керівництва Нацгвардії, яке нібито створює загрозу для обороноздатності України. Нардеп зазначив, що викладені Білецьким факти є лише одним з пунктів звинувачень.

За його словами, в Інтернеті уже з'являлися факти стосовно деяких офіцерів Нацгвардії, що підтверджують їх симпатії до сепаратистів.

"Офіцери Нацгвардії також були в "ДНР" з візитами й перетинали лінію розмежування, але їх чомусь не затримували. Був журнал, де вони розписувалися під інструкціями під час перебування в "ДНР". Це не медики, не кухарі, а офіцери", - зауважив Петренко.

Він додав, що зі сторони народних депутатів уже найближчим часом буде відповідна реакція. Так, група парламентарів у перший день пленарного тижня планує звернутися до головного військового прокурора Анатолія Матіоса, голови Служби безпеки України Василя Грицака і командувача Нацгвардією Юрія Аллерова з приводу зазначених офіцерів.

Нагадаємо, командир полку "Азов" і нардеп Андрій Білецький звинуватив нинішнє керівництво Національної гвардії у злочинних діях, які загрожують обороноздатності України. Окрім того, він стверджує, що на керівних посадах перебувають відверті сепаратисти, а у самій структурі  діє системна корупція.

У свою чергу, Нацгвардія попросила Службу безпеки та військову прокуратуру перевірити заяву Білецького.

Другие новости