ПоддержатьУкраїнська

Керівник Вінницької ОДА не задекларував земельні ділянки

StopCor
StopCor

StopCor

Керівник Вінницької ОДА не задекларував земельні ділянки

У очільника Вінницької ОДА знайшли незадекларовані земельні ділянки.

Про це повідомляє редакція місцевого видання Vlasno.info.

Керівник Вінницької ОДА не задекларував земельні ділянки

"Сьогодні пройдемося по його земельних ділянках. У своїй електронній декларації він задекларував шість земельних ділянок, які належать йому та його дружині. Стрижавська селищна рада у свої відповіді на наш інформаційний запит надіслала інформацію, що вони надавали в оренду дві земельні ділянки дружині губернатора Таїсії Коровій разом з громадянкою Валентиною Медведською", – йдеться у новині.

Ділянки знаходяться поруч у Стрижавці й мають розміри 15 та 3 сотки. Стрижавська сільська рада також вказала, що на даний час договір розірваний у зв'язку з переходом права на власності на будинок. Щоб розібратись остаточно з цими земельними ділянками, журналісти вирішили перевірити у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, що належить жінці очільника Вінницької ОДА. Відповідно до цього реєстру, земельна ділянка у три сотки з кадастровим номером 0520655900:02:010:0191 у 2013 році Стрижавською селищною радою була передана в оренду на 49 років Таїсії Коровій та Валентині Медведський.

У 2016 році цю земельну ділянку вони передають у суборенду Віталію Медведському на 46 років. Розмір орендної плати у рік становить 1, 11 гривні. Подібна ситуація із земельною ділянкою у 15 соток, але Віталій Медведський за суборенду буде сплачувати 104,8 гривні.

Отже, ці дві земельні ділянки знаходяться в оренді у Таїсії Коровій з 2013 року і голова Вінницької ОДА не задекларував їх, чим порушив Закон України про декларування, підсумовують журналісти Vlasno.info.

Другие новости