ПоддержатьУкраїнська

Команду Рожкової змусять повернути сотні мільйонів гривень

StopCor
StopCor

StopCor

Команду Рожкової змусять повернути сотні мільйонів гривень

Феміда проти Нацбанку? НБУ має повернути понад 128 млн грн акціонеру "Радикал Банку", якого незаконно позбавили корпоративних прав через неправомірне рішення регулятора про віднесення банку до неплатоспроможних, а також ще десятки мільйонів – кільком неправомірно оштрафованим комерційним банкам. Про це повідомили у пресслужбі регулятора.

Витяг з рішення № 87022270 у справі №910/9095/18 Фото: YouControl

22 січня 2020 року Верховний Суд відхилив касаційну скаргу Нацбанку на рішення судів попередніх інстанцій щодо відмови у стягненні предмету іпотеки компанії ТОВ "Гаджибей", пов'язаної з ексвласником "ПриватБанку" Ігорем Коломойським.

Загалом лише у січні цього року судді різних інстанцій розглядали 3 цивільні, 2 кримінальні та близько 20-ти господарських проваджень, у яких фігурує НБУ.

Протягом 2019 року слідчі 155 разів приходили до головної фінустанови країни, щоб вилучити документи, зокрема за ініціативою ГПУ – 62 рази; Національної поліції – 28; СБУ – 19; НАБУ – 18; ДФС – 16 та ДБР – 12 разів.

Інсайдери не виключають, що у низці випадків відбувалися певні залаштункові домовленості між юристами Рожкової-Смолія та банкірами, і що йдеться не стільки про непрофесійність очільників НБУ, скільки про масштабну схему з виведення коштів.

Раніше журналісти вже повідомляли, як керманичі Нацбанку дозволили "Промінвестбанку", наближеному до вітчизняних топчиновників та уряду РФ, позбутись багатомільйонного боргу "Укрзалізниці" й вивести гроші в офшори попри російське походження "Промінвесту" та санкції РНБО.

Більше про це читайте у матеріалі: НБУ програв у судах понад 200 мільйонів гривень

Другие новости