ПоддержатьУкраїнська

Рожкова – в долі: Роман Бочкала прокоментував корупційну схему від очільників НБУ

StopCor
StopCor

StopCor

Рожкова – в долі: Роман Бочкала прокоментував корупційну схему від очільників НБУ

Нацбанк програє один судовий спір за іншим – регулятор має повернути комерційним банкам, яких неправомірно обклав сумнівними штрафами, понад 200 млн грн. Кричуща некомпетентність босів з НБУ? Чи умисний саботаж команди Якова Смолія та Катерини Рожкової? Може йтись про цілу схему виведення коштів з банків, вважає Роман Бочкала.

«Можливо, це не просто некомпетентність, не просто непрофесійність керівництва Нацбанку, внаслідок якої програються шалені кошти. Я припускаю, що це може бути ціла схема, «договірняк» з банками, і потім ці кошти учасники просто ділять між собою», – наголосив координатор проєкту «Стоп корупції».

 Витяг з рішення № 87022270 у справі №910/9095/18 Фото: YouControl

Як стало відомо журналістам, Нацбанк має повернути понад 128 млн грн акціонеру «Радикал Банку», якого протиправно позбавили корпоративних прав через неправомірне рішення регулятора про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Окружний адміністративний суд столиці у грудні також скасував два рішення НБУ про накладення штрафів на «Універсал Банк» у розмірі 14,4 млн грн та «Індустріалбанк» у розмірі 6,85 млн грн за порушення у сфері фінансового моніторингу. Обидва комерційні банки оскаржили рішення регулятора і знайшли підтримку у Феміди.

Ще 4,4 млн грн у Нацбанку відсудив МТБ Банк, який змушений був шукати захисту від свавілля Рожкової та Ко в Окружному адмінсуді Одеси.

Докладніше про це – у матеріалі: НБУ програв у судах понад 200 мільйонів гривень

Другие новости