ПоддержатьУкраїнська

Компанія Павелка вдвічі завищила вартість футбольних полів, – головред «Футболу»

StopCor
StopCor

StopCor

Компанія Павелка вдвічі завищила вартість футбольних полів, – головред «Футболу»

Український футбол – знов у фокусі уваги медіа, але, на жаль, не через успіхи національної збірної. Гучні скандали тут почалися ще два роки тому, коли відверті корупційні схеми у футбольній асоціації оприлюднили центральні вітчизняні ЗМІ. Хто нажився на спортивних майданчиках і на якому етапі перебуває розслідування проти функціонерів – з’ясовував Кирил Вольний.

https://www.youtube.com/watch?v=2-bnp-cA0Po

У попередніх розслідуваннях «СтопКор» уже розповідав, як спортивні функціонери збагатилися на будівництві футбольних майданчиків. А тим, хто почав ставити незручні запитання, ФФУ відразу показала червоні картки. У низці регіонів під тиском Андрія Павелка почали змінювати голів обласних федерацій.

За останні два роки національна поліція, прокуратура, НАБУ та ДБР відкрили одразу по декілька кримінальних справ проти керівництва Української асоціації футболу та її президента Андрія Павелка.

Нагадаємо, пан Павелко був нардепом Верховної Ради VIII скликання від Блоку Петра Порошенка та очолював бюджетний комітет парламенту.

Одна з корупційних схем стосувалася будівництва ось таких футбольних майданчиків зі штучним покриттям. На це Українська асоціація футболу щороку отримувала від УЄФА майже 6 мільйонів євро. Але замість будівництва майданчиків федерація вирішила збудувати завод із виробництва штучного покриття.

 Голова Бюджетного комітету Андрій Павелко виділив ФФУ 270 млн грн

Та вітчизняна продукція виявилася значно дорожчою: 18 євро за квадратний метр. Тоді як закордонні аналоги коштують 12 євро за квадрат. Ба більше, на будівництво цих майданчиків витрачали ще й бюджетні гроші.

«Питання в наступному. По-перше, ціна самих майданчиків – півтора мільйона гривень. По-друге, вартість покриття для них – 16-20 євро за квадрат, тоді як у Європі можна придбати за 8,5 євро за квадрат. І сама Федерація футболу у того ж «Політану» саме за 8,5 євро за квадратний метр купувала, а потім перепродувала нам – це ж державні гроші, гроші бюджету беруться з нашої кишені! – за ціною 16-20 євро», – коментує редактор видання «Футбол» Артем Франков.

Другие новости