ПоддержатьУкраїнська

Конфлікту щодо Болградського району більше не існує – подробиці

StopCor
StopCor

StopCor

Конфлікту щодо Болградського району більше не існує – подробиці

Між Україною і Болгарією більше немає розбіжностей щодо забезпечення прав болгарської громади через поділ Болградського району Одеської області.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства закордонних справ України, передає "РБК-Україна".

Зазначається, що 22 травня це питання під час зустрічі обговорили заступник глави МЗС України Василь Бондар і посол Болгарії Костадін Коджабашев.

"Дипломати завжди знаходять спільну мову. Між Україною і Болгарією немає розбіжностей щодо забезпечення прав болгарської громади в Україні. Ми домовилися вирішувати всі актуальні питання в конструктивному дусі", - зазначив Бондар.

Зокрема, в МЗС запевнили болгарського посла, що адміністративно-територіальна реформа не впливає на рівень забезпечення прав болгарської громади в Одеській області. При цьому посол Болгарії наголосив на важливості збереження національної, культурної та мовної ідентичності болгарської громади в Україні.

Також Бондар подякував Коджабашева за готовність передати Україні гумдопомогу у вигляді медичних засобів.

Нагадаємо, 20 травня уряд Болгарії ухвалив декларацію, в якій виступило проти поділу Болградського району Одеської області, так як це порушує цілісність болгарської громади.

Пізніше МЗС України висловив протест у зв'язку з прийняттям цієї декларації болгарським урядом. Тоді у міністерстві відзначили неприпустимість втручання іншої держави у внутрішні справи України.

Другие новости