ПоддержатьУкраїнська

Критика МВФ пенсійної системи України розгнівала главу Мінсоцполітики

StopCor
StopCor

StopCor

Критика МВФ пенсійної системи України розгнівала главу Мінсоцполітики

В Україні залишилася та ж система пенсійних нарахувань, що була і за часів СРСР, заявив глава місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Рон ван Роден. Таким чином, він констатував відсутність пенсійних реформ в країні, на що болісно відреагував міністр соціальної політики Павло Розенко.

Критика МВФ пенсійної системи України розгнівала главу Мінсоцполітики

Новину повідомляє "Преса України".

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко звинуватив главу місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Рона ван Родена в "жахливій непрофесійності", коментуючи його статтю про пенсійну систему країни.

"Людина просто не розуміє, що це таке (пенсійна система України - ред.) та як воно все працює. Жахлива непрофесійність", – прокоментував він статтю ван Родена в соціальній мережі Facebook.

Розенко заявив, що після слів глави місії МВФ про те, що основна структура пенсійної системи України не змінилася з радянських часів, у нього пропало "будь-яке бажання читати цю маячню до кінця".

Ван Роден в своїй статті виданню "Економічна правда" заявив у вівторок, що в нинішньому вигляді пенсійна система України не відповідає сучасним викликам і є фінансово нестійкою. Зокрема, він розкритикував факт невисокого пенсійного віку в Україні, а також можливість виходу на пенсію достроково.

На думку представника МВФ, вік виходу українців на пенсію повинен безпосередньо залежати від трудового стажу.

Нагадаємо, уряд розпорядився підвищити прожитковий мінімум громадян України. Відповідно зростуть і мінімальні пенсії. Нововведення почне діяти вже з 1 травня.

Другие новости