ПоддержатьУкраїнська

Львівські депутати заборонили публічне використання творів російською мовою

StopCor
StopCor

StopCor

Львівські депутати заборонили публічне використання творів російською мовою

Львівські депутати дали добро на відмову від "російськомовного культурного продукту". Це означає, що в області більше не можна публічно відтворювати твори російською мовою.

Новину передає "Преса України".

18 вересня депутати Львівської обласної ради більшістю проголосували за введення мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту в області. Йдеться про культурний продукт у будь-яких формах.

"Встановити мораторій ... до моменту припинення окупації території України", – йдеться у заяві.

Як відомо, 57 львівських депутатів віддали голос "за", в той час як проти виступили 43 депутати. За словами парламентаріїв, які підтримали мораторій, такий крок здійснений для уникнення ескалації напруженості в суспільстві та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

"А також для захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора", – зазначили вони.

Крім того, представники Львівської обласної ради пропонують іншим областям перейняти їхню практику. Депутати також пропонують ВРУ заборонити публічне відтворення аудіовізуальних творів російською мовою.

Нагадаємо, з 2017 року в Україні почали діяти нові вимоги до телебачення та радіомовлення. Так, частка програм українською мовою має становити не менше 55%.

Другие новости