ПоддержатьУкраїнська

Медведчуку вручили клопотання: арешт чи застава в 1 млрд гривень

Анастасія Богомолова
Анастасія Богомолова

Все публикации на сайте Стопкор журналистка Анастасия Богомолова

Медведчуку вручили клопотання: арешт чи застава в 1 млрд гривень

Віктору Медведчуку вручили клопотання про арешт у рамках розслідування справи про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. 

 Віктору Медведчуку вручили клопотання про арешт Фото: Українська правда

"Сума застави в один мільярд. Мільярд! А чому мільярд, а не трильйон чи квінтильйон?"написав на своїй сторінці у фейсбуці нардеп ОПЗЖ Ренат Кузьмін.

Він заявляє, що влада грає на публіку, адже знає, що Медведчуку заборонено проводити будь-які фінансові операції. Тобто навіть якщо він назбирає необхідну суму, то не зможе її перерахувати через накладені санкції.

Він також додав, що Медведчук уже перебуває під домашнім арештом, не порушує його. За законом, суд не може змінити запобіжний захід на більш суворий.

Нагадаємо: 

  • 8 жовтня Медведчуку оголосили нову підозру у держзраді й сприянні тероризму. За даними слідства, українська сторона на постачанні вугілля профінансувала проросійських терористів на окупованому Донбасі на суму близько 200 млн гривень.
  • Печерський райсуд Києва продовжив домашній арешт нардепа Віктора Медведчука до 31 жовтня. Рішення прийняли 2 вересня.
  • Печерський районний суд Києва 9 липня продовжив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 7 вересня народному депутату Віктору Медведчуку, якому інкримінують державну зраду.
  • 11 травня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму. Слідство вважає, що Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища «Глибока» в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, СБУ також перевірить причетність експрезидента Петра Порошенка та колишньої глави Нацбанку Валерії Гонтаревої до справи, через яку нардепу  Медведчуку оголошено нову підозру.

Другие новости