ПоддержатьУкраїнська

«Ми хочемо переставити ринок з сірих рейок на зрозумілі», – голова аграрного комітету ВР Микола Сольський про земельну реформу

StopCor
StopCor

StopCor

«Ми хочемо переставити ринок з сірих рейок на зрозумілі», – голова аграрного комітету ВР Микола Сольський про земельну реформу

До 90% пропозицій, які проходять через Аграрний комітет нового парламенту, переважно підтримуються всім ринком. Ключові дискусійні питання пов’язані із земельною реформою, зокрема, в частині можливої купівлі землі іноземними громадянами, вважає Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський.

«Є хвилювання, пов’язані з тим, що в іноземців більші гроші, що вони будуть агресивні в ринку, що підніметься ціна на землю», – зауважив пан Сольський в ексклюзивному інтерв’ю для «СтопКору».

 Голова парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський дав інтерв'ю Роману Бочкалі

На думку депутата, у цій проблемі потрібно виходити з декількох моментів, враховуючи, з однієї сторони, інтереси аграрних підприємств, які є драйверами розвитку галузі та потребують підтримки. З іншого боку – 6-7 мільйонів пайовиків, які мають можливість продати дорожче і не будуть проти подорожчання паїв.

«Ринок є, ми його просто хочемо переставити з сірих рейок на зрозумілі рейки. У нас 1300 підприємств в Україні, які напряму належать іноземцям і які давно вже цим займаються. Виявляється, вони спокійно живуть тут, спокійно дивляться наш телевізор, спокійно їдять борщ, і їх в селах краще сприймають, ніж наших людей. Крім цього, здебільшого вони поводяться виважено, ставляться уважніше до соцсфери, ніж наші», – наголошує голова парламентського комітету.

 Пан Сольський наголосив на необхідності антирейдерських запобіжників у ході впровадження земельної реформи

Пан Микола підкреслив, що іноземці будуть заходити лише на вторинний ринок. Окрім того, усі законопроєкти з пакету земельної реформи передбачатимуть право переважного викупу для господарств, які працюють на тій чи іншій землі. Це право буде підкріплене й відповідними антирейдерськими запобіжниками в мін’юстівській системі, з додатковими обов’язками щодо документів для нотаріусів тощо.

Чекайте на повну версію інтерв’ю вже незабаром на нашому сайті.

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении рашистам, использовавшим украинцев для создания миграционного кризиса в ЕС

СБУ сообщила о подозрении рашистам, использовавшим украинцев для создания миграционного кризиса в ЕС

Злоумышленники организовали принудительные вывозы жителей временно захваченной части территории Запорожья в Ростовскую область, а затем – на северо-западную границу России с Латвией.