ПоддержатьУкраїнська

"Ми змусимо вас управляти!": через махінації АРМА два міста на Львівщині можуть залишитись без тепла

StopCor
StopCor

StopCor

'Ми змусимо вас управляти!': через махінації АРМА два міста на Львівщині можуть залишитись без тепла

9 вересня АРМА оголосила список конкурсантів на управління двома ТЕЦ на Львівщині. Серед них – ПрАТ "Миколаївська теплоелектроцентраль". Однак, як виявилось, керівництво компанії не зверталось із подібними заявами до агентства. Про це "СтопКору" розповів сам генеральний директор Миколаївської теплоелектроцентралі Юрій Кішко.

 Новояворівська ТЕЦ Фото: СтопКор

За його словами, 9 серпня АРМА звернулось до них із пропозицією взяти на себе керівництво Новороздільською та Новояворівською ТЕЦ. Підприємство погодилось, однак згодом конкурс відтермінували й Миколаївська ТЕЦ відмовилась від участі через брак часу на підготовку. Попри це, у свіжих списках претендентів на управління вона таки з'явилась.

"Ми не будемо брати участь, тому що ми не можемо обманювати ані АРМА, ані споживачів щодо опалювального сезону. Ми не встигнемо аж ніяк провести підготовку. Наше підприємство дійсно займається виробленням енергетичної та теплової енергії й мені дуже шкода, що це вже не в наших можливостях”, – зазначив він.

 Відповідь Миколаївської ТЕЦ АРМІ

Водночас у списку кандидатів залишається славнозвісна ПП “Гарант Енерго-М”. Незрозуміло також, як підприємство виграло конкурс на управління без жодних ліцензій, дозволів, сертифікатів і фахівців. Ба-більше - без банального кведу на управління. Про це стало відомо з відповіді на інформаційний запит “СтопКору” від НКРЕКП.

 Новороздільська ТЕЦ Фото: СтопКор

За даними журналістів, статутний капітал “Гаранта” становив 230 тисяч гривень, чого банально не вистачило б навіть на декілька годин роботи ТЕЦ.

“Це призвело до техногенної катастрофи у Новому Роздолі, коли від неякісного управління – серед зими розірвало мережі і 35 тис людей залишилось без тепла”, – розповіла журналіст Наталія Дігтяр.

На думку директора ТОВ НВП "Енергія-Новоярівськ" Андрія Гнатуша, в АРМА роблять все для того, щоб залишити управління двома теплоенергоцентралями в руках "Гарант Енерго-М", а не комунальних підприємств міста.

АРМА аргументує таке рішення тим, що у КП немає людей і досвіду, хоча пригадуючи історію з ПП "Гарант Енерго-М", ті взагалі не мали жодної ліцензії або сертифікату для здійснення відповідної діяльності, передає видання Gala.Net.

Зазначимо, що якщо це питання залишиться нерозв'язаним, то близько 70 тисяч людей можуть зостатися цієї зими без опалення.

Другие новости

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Журналисты СтопКора приехали к заместителю командующего Нацгвардией Билоусу, чтобы спросить о скандальном приобретении формы для НГУ и его декларации