ПоддержатьУкраїнська

Міністерство юстиції зайнялося поверненням Едварда Чікоша в Україну

StopCor
StopCor

StopCor

Міністерство юстиції зайнялося поверненням Едварда Чікоша в Україну

Журналісти продовжують стежити за резонансною справою Чікоша, який вже шостий рік відбуває тюремне ув'язнення в Єгипті за безпідставним звинуваченням.

Міністерство юстиції зайнялося поверненням Едварда Чікоша в Україну

Для того, щоб стали можливими такі кроки держави щодо звільнення українця, потрібно підтвердити його громадянство, передає видання "Актуальна правда".

З цією метою Міністерство юстиції звернулося до Державної міграційної служби. У відомстві зазначають, що лише після того, як дана процедура буде виконана, можна "звернутися до єгипетської сторони через дипломатичні канали з проханням надати документи, які необхідні для розгляду питання про передачу засудженого для подальшого відбування вироку в Україні".

Разом з тим, в Міністерстві зауважують, що питання залучення особи до кримінальної відповідальності на території іноземної держави знаходиться в компетенції конкретно тієї держави і її законодавства.

Дана заява була озвучена Міністерством юстиції у відповідь на запит дочки Едварда Чікоша.

Нагадаємо, що Едвард Чікош кілька років очолював представництво в Африці та на Середньому Сході однією з найбільших туристичних компаній. За час своєї роботи в Єгипті тісно співпрацював з посольством України, організовував посольські прийоми, а в 2009 році під час спецоперації Литий Свинець врятував сотні життів українців, вчасно організувавши їх евакуацію із Сектора Газа.

Під час революції в Єгипті Чікоша заарештували й засудили до 25 років позбавлення волі без права на апеляцію. Причиною став знайдений в одного з пасажирів автобуса, що належить туристичній фірмі Чікоша, АК-47 і патрони до нього.

Другие новости