ПоддержатьУкраїнська

Міністра Криклія упіймали на брехні про плани розвитку державної залізниці

StopCor
StopCor

StopCor

Міністра Криклія упіймали на брехні про плани розвитку державної залізниці

За досвід і вміння чи за красиві очі? Як колишня асистентка Ігоря Довбаня потрапила до наглядової ради державної міжгалузевої компанії, а також про те, як міністр інфраструктури чомусь вирішив брехати народу України та Президенту — дізнавайтесь із нового сюжету Христини Кришихи.

https://www.youtube.com/watch?v=B09-zy1k5sY

Нагадаємо, очільник Міністерства інфраструктури Владислав Криклій у коментарі для преси заявив, що Валерія Мельничук працюватиме на посаді… безплатно — на громадських засадах.

Та власні джерела в Мінінфраструктури відправили до редакції «СтопКору» цікавий документ. Це порядок визначення умов оплати послуг та компенсацій витрат членів наглядових рад державних підприємств, таких як ПРАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ». І жодних громадських засад для членів ради не передбачено. Усі отримують зарплати.

Заробітна плата члена наглядової ради державного підприємства залежить від обсягу чистого прибутку підприємства, згідно з показниками підприємства. Чистий прибуток на ПРАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» складає приблизно 735 мільйонів на місяць, зарплата у членів ради рахується від цієї суми. Це приблизно 160 тисяч гривень на місяць.

 Місячна платня становитиме щонайменше 200 тисяч

Важливий нюанс, в якому, як вважав міністр, ніхто не розбереться. Але ми розібралися.

«Так як ми плануємо розпочинати в тому числі корпоратизацію і цього підприємства також, нам необхідно утворити там наглядову раду і необхідно було зробити такі технічні речі, щоб хтось там фізично займався документами і підписав», — стверджує пан Криклій.

Але це не відповідає дійсності. Адже це підприємство вже корпоратизоване та має форму власності ПрАТ (приватне акціонерне товариство), тобто має статутний (складений) капітал, поділений на визначену кількість акцій рівної номінальної вартості, та несе відповідальність за зобов'язаннями тільки майном товариства.

Другие новости