ПоддержатьУкраїнська

Мін’юст підіграє рейдерам? Колишній заступник Генпрокурора прокоментував справу «Херсонбуду»

StopCor
StopCor

StopCor

Мін’юст підіграє рейдерам? Колишній заступник Генпрокурора прокоментував справу «Херсонбуду»

Стратегія боротьби нового Мін’юсту з «чорними реєстраторами» чи гра на боці рейдерів? Чому Міністр юстиції Денис Малюська своїм рішенням повернув частину майна «Херсонбуду» загарбникам? «СтопКор» звернувся по коментар до експертів.

«Зараз треба це рішення Міністра юстиції оскаржити в суді, й тоді суд визначить, хто правий. Але підстави говорити про неправомірне намагання змінити право власності існують. Чому рішення про перереєстрацію майна приймалося за дві години до рішення суду реєстратором у Києві, якщо майно розташоване у Херсонській області? Є підозри, що тут не все в межах закону», — вважає колишній заступник Генерального прокурора України, заслужений юрист України Олексій Баганець.

https://www.youtube.com/watch?v=SOmQNKRCFn4

Сам Міністр юстиції, який, нагадаємо, одноосібно вирішив долю двох об’єктів нерухомості, за два дні потому вже начебто і не пам’ятає про це. Тож рекомендував журналістам звернутися до комунікаційного департаменту і кинув слухавку.

Отже, ситуація навколо майна херсонського підприємства загострюється та набуває ознак криміналу.

 Наказ підписано особисто Міністром юстиції

І це попри те, що Денис Малюська вже дев’ять місяців обіцяє ефективну боротьбу з рейдерством.

Тож адвокати звернулися до пана міністра з проханням зупинити процедуру розгляду скарги ТОВ «БК «Херсонбуд» щодо державної реєстрації прав на адміністративну будівлю загальною площею 8073 кв. м за адресою: м.Херсон, вул.Лютеранська.

 На думку ексзаступника Генпрокурора, є підстави вважати рішення Мін'юсту неправомірним

«Ми звертаємося насамперед до Міністра юстиції України, адже саме ним підписані ці накази, з проханням розібратися в ситуації та зупинити розгляд скарг в одноосібному порядку щодо тих об’єктів, які ще залишись у нашій власності. Та запросити нас на колегіальний розгляд і розв'язати це питання згідно з законами України, Конституцією України, аби не допустити порушення наших прав та свавільного позбавлення «КПД – 5 С» його нерухомості», — коментує директор з претензійно-позовної роботи ПП «ВФ «Паритет» Ігор Коваленко.

«СтопКор» не припиняє стежити за розвитком подій, і про нові подробиці скандальної справи ми обов’язково розповімо у наступних випусках.

Другие новости