ПоддержатьУкраїнська

Мовчали 4 роки: депутат Київради не зміг пояснити, чому жалітись на Кличка вирішили саме зараз

StopCor
StopCor

StopCor

Мовчали 4 роки: депутат Київради не зміг пояснити, чому жалітись на Кличка вирішили саме зараз

Депутати Київської міської ради пригрозили оголошенням недовіри міському голові Віталію Кличку у разі виділення на реконструкцію Шулявської розв'язки додаткових 230 мільйонів гривень. Водночас у ЗМІ виникло питання: а де ж вони були раніше, коли мер Києва покривав корупційні оборудки з іншими мостами столиці?

 Депутати підписали колективне звернення до НАБУ

"Тут, можливо, питання не тільки до Кличка, але й до депутатів. Раніше мовчали, та щойно справа набула розголосу, вони вийшли на поверхню", – коментує журналістка "СтопКору" Альона Середа, яка саме займається темою розслідування розкрадання коштів на реконструкції Шулявського мосту.

Вона зазначила, що депутати Київради хочуть встигнути підлаштуватись під нову владу, нехай навіть "зливши" свого нещодавнього керівника.

"Тут зіграла роль нова влада – це вона все зрушила з місця. А ситуація з мостом, ймовірно, спровокувала привід заявити про свої чесні наміри", – припускає Середа.

Вона також висловила сумнів в ефективності колективного звернення депутатів до НАБУ про вчинений Віталієм Кличком злочин.

"За умов, що у нас нова влада, яка відверто проти Кличка, то це буде ефективно. Однак на адміністративному рівні фінансової та кримінальної відповідальності не буде!".

На питання журналістів, чому за 4 роки Кличка при владі на нього ніхто не скаржився, депутат Київради Юрій Вахель "з'їхав" з теми й відповів наступне:

"Знаєте, я ще кулуарно в кінці 2015 року сказав деяким представникам: хлопці, якщо ви навіть не вмієте красти, то не беріться. Я займав весь час послідовну позицію і стосовно готелю, точніше те, що називається бібліотека для брата – знаходиться в тилу готелю. Минулого тижня ми туди з керівником нашої комісії зайшли та навіть порахували й склали спеціальний акт…".

Другие новости