ПоддержатьУкраїнська

МЗС України прокоментувало заяву Лукашенка про "тонни зброї" до Білорусі

StopCor
StopCor

StopCor

МЗС України прокоментувало заяву Лукашенка про 'тонни зброї' до Білорусі

Заяви "президента" Білорусі Олександра Лукашенка про ввезення з України тонн зброї терористами не відповідають дійсності. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, передає "UA.NEWS" з посиланням на РБК-Україна.

 Фото: Белта

"Україна категорично відкидає чергові інсинуації Олександра Лукашенка. Риторика про зовнішнє втручання, зокрема мантра про "зброю з України", чітко вписується в політику Лукашенка із залякування білоруського народу. Україна не є ворогом Білорусі. Засуджуємо тероризм у будь-яких його проявах", – сказав спікер МЗС України.

Нагадаємо, Лукашенко заявив, що "терористична" група політв'язня Миколи Автуховча ввезла з України "тонни зброї" для вчинення терактів по усій Білорусі.

Лукашенко може зберегти свою владу протягом 2021 року, однак у 2022 році його режим точно буде повалено, вважає радник білоруської опозиціонерки Світлани Тіхановської Франак Вячорка. У відповідь на насильство з боку влади білоруси можуть замість нинішніх мирних протестів вдатися до "партизанських форм боротьби", вважає Тіхановська.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, "президент" Республіки Білорусь Лукашенко, заявив про здійснене нещодавно затримання нещодавно "терористичної групи".

Другие новости