ПоддержатьУкраїнська

На державних підприємствах виявлено численні факти зловживання та корупції

StopCor
StopCor

StopCor

На державних підприємствах виявлено численні факти зловживання та корупції

До правоохоронних органів направлено майже 180 звернень щодо виявлених на державних підприємствах порушень. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, йдеться на сайті МінАПК.

"Ми провели ретельний аналіз, інвентаризацію, фінансові аудити та перевірки підвідомчих ДП з метою виявлення можливих зловживань і порушень на цих підприємствах. Вся отримана інформація передана до правоохоронних органів для проведення розслідувань", — зазначив Міністр аграрної політики та продовольства.

За його словами, за час роботи командою Мінагрополітики виявлено та задокументовано сотні зловживань, надіслано більше сотні звернень до правоохоронних органів — МВС, СБУ, Генпрокуратури щодо фактів корупції та зловживань керівниками та працівниками підвідомчих ДП.

Також вся інформація передається до Національного антикорупційного бюро України. Зокрема, Мінагрополітики передало до НАБУ всю інформацію з приводу виявлених порушень на держпідприємствах за минулі періоди на суму 14 млрд гривень.

"Чекаємо, що правоохоронні органи відповідно відреагують на подану інформацію. Ми, в свою чергу, і надалі оперативно і жорстко реагуватимемо на будь-які прояви корупції у підвідомчих ДП", — додав очільник відомства.

Нагадаємо, як раніше повідомляли в Міністерстві аграрної політики та продовольства, на Угерському державному спиртзаводі ( Львівська область) було виявлено виробництво та реалізацію контрафактного спирту.

Зважаючи на вказані факти, колишнього директора спиртзаводу було звільнено, а на його місце призначено нового. Проте, колишнє керівництво намагається у будь-який спосіб не допустити до державного спиртзаводу нове керівництво, аудиторів та юристів. Як пояснили у МінАПК, колишнє керівництво таким чином намагається тримати контроль за старими схемами з виробництва контрафактного спирту.

Другие новости