ПоддержатьУкраїнська

На Херсонщині після розголосу у ЗМІ депутати відмовились віддавати землі "Прибою" рейдерам

StopCor
StopCor

StopCor

На Херсонщині після розголосу у ЗМІ депутати відмовились віддавати землі 'Прибою' рейдерам

У справі захоплення посіпаками херсонського ексмера Сальдо землі пансіонату "Прибой" новий поворот. Інформація, яку озвучили представники "СтопКору" на засіданні Антирейдерського штабу при ХОДА, не тільки викликала неабиякий резонанс у пресі, але й змусила новофедорівського сільського голову зайняти чітку законну позицію.

https://www.youtube.com/watch?v=2RVDL04ZVdE&feature=emb_logo

Зокрема, голова Новофедорівської сільської ради Олена Лахтадир повідомила, що депутати сільради не розглядатимуть питання оформлення Романом Ромащенком права власності на земельну ділянку "Прибою" на найближчій сесії 24 грудня.

Депутати не голосуватимуть за оформлення Ромащенком ділянки

Пані Олена наголосила, що вказану ділянку визнали речовим доказом у кримінальному провадженні, тому будь-які питання щодо її оформлення можуть розглядатись лише після остаточного розв'язання спірних питань у суді.

Результати розслідування "СтопКору" також отримали розголос у регіональних ЗМІ. Одне з центральних херсонських видань, "Гривна", розмістило на своїх шпальтах масштабний матеріал, де висвітлює рейдерські схеми, із посиланням на інформацію, надану ГО "Стоп корупції".

Місцеве видання ''Гривна'' опубліковало великий матеріал із посиланням на ''СтопКор''

Нагадаємо, компанія "Херсонбуд" мала державний акт на постійне землекористування ділянкою "Прибою", утім сільрада з незрозумілих причин його скасувала та віддала землю в оренду підставній особі – нікому не відомому пану Ромащенку.

За цією схемою підставний власник фактично отримав би змогу викупити ділянку, а потім продати землю і комплекс будівель пансіонату через фіктивні угоди.

Як з’ясували журналісти, справа пансіонату "Прибой", який є частиною майна будівельної компанії, розглядається в суді за головуванням Григорія Смирнова – тестя адвоката Гіліна, що захищає рейдерів.

Другие новости